Στα αρδευτικά έργα αναφέρεται με ανακοίνωσή του και το πολιτικό γραφείο υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα αφορά και 10 έργα προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη, τέσσερα έργα συνολικού ύψους 5,435 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστούν στην Άρτα, τέσσερα στο νομό Πρέβεζας, προϋπολογισμού 8,92 εκατ. ευρώ και δύο έργα στο νομό Θεσπρωτίας συνολικού ύψους 3,97 εκατ. ευρώ.
Στην ανακοίνωσή του ο Γ. Στύλιος, εις ότι αφορά τα έργα στην Άρτα, επισημαίνει ότι πρόκειται για: «Εκσυγχρονισμό και εξοικονόμηση νερού του δικτύου ΤΟΕΒ Αράχθου» με 2 εκατ. ευρώ. «Εκσυγχρονισμό και εξοικονόμηση νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης -Λουτρότροπου» με 2,198 εκατ. ευρώ. «Εξοικονόμηση νερού Γραμμενίτσας – Βλαχέρνας» με 1,09 εκατ. ευρώ. Παράλληλα λαμβάνει χρηματοδότηση ο Δήμος Κεντρ. Τζουμέρκων για την βελτίωση υποδομών εγγείων βελτιώσεων, ύψους 147.000 ευρώ.
Σε δήλωσή του ο υφυπουργός αναφέρει: «Ένα εξαιρετικό νέο για την Άρτα και ολόκληρη την Ήπει-ρο. Η καλύτερη διαχείριση των υδάτων της περιοχής μας μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή μέχρι και 30%. Η προσπάθεια ενίσχυσης της Άρτας, της Ηπείρου και όλης της Ελλάδας με σύγχρονες παραγωγικές υποδομές και έργα μακράς πνοής, είναι και θα παραμείνει συνεχής».
Περιφέρεια για αρδευτικά. Για το ίδιο θέμα η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι «οκτώ ήταν οι προτάσεις έργων που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίες εντάχθηκαν στην δράση με τίτλο “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μονάδας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ, που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη.
Στην Άρτα πρόκειται για τα εξής: Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. Έργα εκσυ- γχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης- Λουτροτόπου, με προϋπολογισμό 2.198.000 ευρώ. Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας – Βλαχέρνας με προϋπολογισμό 1.190.000 ευρώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ