ΣΕ ότι αφορά τον Δήμο Αρταίων, το παραποτάμιο πάρκο προσφέρει μια καλή διέξοδο, καθώς τα τελευταία χρόνια έγινε πόλος έλξης και την Καθαρή Δευτέρα.
Ο χώρος πλημμύρισε από τους συμπατριώτες μας, πολλούς από τους οποίους είχαμε καιρό να δούμε, οπότε στάθηκε αφορμή να τα πούμε από κοντά, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Το βρήκαμε πάρα πολύ ανθρώπινο και ζεστό. Να που αυτές οι ημέρες έχουν κι αυτό το καλό.
Όσο για τον Δήμο Αρταίων τα είχε φροντίσει έτσι ώστε να μη λείψει τίποτε. Προσφορά ζεστής φασολάδας, πιταστές, χαλβάς που προσφέρονταν σε όλους, αλλά και δημοτικά τραγούδια, στην πρόσκληση των οποίων οι μερακλήδες, άνδρες και γυναίκες, δεν άντεξαν και τόριξαν στο χορό. Κι επειδή από την ΕΜΥ υπήρχε πρόβλεψη για βροχερό καιρό ελήφθη μέριμνα ώστε να εξασφαλιστεί προστασία. Η εγκατάσταση μεγάλης χωρητικότητας με τέντα αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα για καλύτερη εξυπηρέτηση, αποτέλεσε λύση.
Η ΕΜΥ, ωστόσο, διαψεύστηκε διότι αν εξαιρέσουμε τη σκόνη στην ατμόσφαιρα από την Αφρική, ο καιρός ήταν άριστος. Απ’ ότι μπορέσαμε να αντιληφθούμε η τέντα χρησίμευσε περισσότερο ως σκιά από την υψηλή για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασία παρά για την πιθανότητα βροχής.
Κάποιοι συμπολίτες μας, εν τω μεταξύ, πήγαν στο παραποτάμιο πάρκο πολύ οργανωμένα. Έβλεπες πάνω στο πράσινο τραπέζια και γύρω – γύρω καρέκλες απολαμβάνοντας τα νηστίσιμα φαγητά. Κάποιοι άλλοι έφεραν μαζί τους υφασμάτινα στρωσίδια και τόριξαν στο φαγοπότι.
Μιλάμε για εικόνες βγαλμένες από το παρελθόν, οπότε σκέφτεσαι και λες πόσο χρηστικός μπορεί να γίνει ένας δημόσιος χώρος αν υπάρξει η βούληση των αρχών! Και εις ότι αφορά το παραποτάμιο πάρκο ευτυχώς που αυτό το στοίχημα κερδήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ