ΜΙΑ και η Κυριακή 9η Απριλίου φέρεται ως πιθανή ημερομηνία για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών πήραμε το «Ημερολόγιο 2023» για να το μελετήσουμε λιγάκι, θεωρώντας ότι οι ημερομηνίες θα παίξουν ρόλο για την συμπεριφορά των ψηφοφόρων και ιδιαιτέρως των ετεροδημοτών.
Αν πράγματι διεξαχθούν 9 Απριλίου μετά από μια εβδομάδα ακριβώς, δηλαδή Κυριακή 16 Απριλίου, έχουμε Πάσχα. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πόσοι από τους ετεροδημότες που θα θελήσουν να περάσουν Πάσχα στα χωριά τους είναι διατεθειμένοι να κάνουν δύο ταξίδια σε επτά μέρες; Και τι θα γίνει αν μετά από ένα μήνα πάμε σε δεύτερες εκλογές;
Δεν είναι ότι οι άνθρωποι αδιαφορούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, είναι διότι υπολογίζουν και τα έξοδα. Για το πήγαινε – έλα στην Αθήνα για παράδειγμα θα χρειαστεί να δαπανήσουν πάνω από 80 ευρώ για τα διόδια κι αν υπολογιστούν τα καύσιμα ο λογαριασμός σπάει κοντέρ. Επαναλαμβανόμενα αυτά τα ταξίδια τρεις φορές το πεντακοσάρι ευρώ μάλλον δεν θα φτάσει. Επομένως δικαιολογημένα τα υπολογίζουν όλα.
Εκτός βέβαια κι αν υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων να ελαφρύνουν τα βάρη. Να βρουν τρόπο ώστε οι ψηφοφόροι να μην πληρώσουν τουλάχιστον διόδια. Για να μην πούμε να απαλειφθεί και ο ειδικός φάρος κατανάλωσης καυσίμων για τις εξόδους για εκλογές και Πάσχα, με σκοπό να αποτελέσει δέλεαρ προσέλευσης στις κάλπες.
Γιατί δε νομίζουμε ότι υπάρχει κόμμα που θέλει να δει την αποχή να εκτοξεύεται στα ουράνια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ