ΟΤΑΝ το Σάββατο 10 Ιουλίου στην πλατεία Μελισσουργών πραγματοποιήθηκε το πολιτικό συμπόσιο μνήμης προς τον Γιάννη Μπανιά (φωτο), ο σύντροφός του πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που παραβρέθηκε και μίλησε, αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε ώστε να τιμηθεί ο γνήσιος εκφραστής της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
«Είχε γίνει – είπε – μια μεγάλη προσπάθεια για τη βοήθεια και στήριξη, ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω, σε μουσεία, βιβλιοθήκες και πρωτοβουλίες σ’ όλη την Ελλάδα. Πήραμε ξανά το νήμα από την αρχή και πιστεύω ο και Ηπειρώτης πρόεδρος της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, να συντρέξει ώστε εδώ, εδώ που επέλεξε ο ίδιος ο Γιάννης Μπανιάς να δώσει την πολύτιμη βιβλιοθήκη του, να γίνει με υλική στήριξη της Βουλής στο Λαογραφικό Μουσείο του γενέθλιου τόπου του μια αίθουσα για τον Γιάννη και τα βιβλία του, αλλά και για την διαδρομή του, για την ιστορία του…».
Το… γάντι που έριξε ο πρώην τόπιασε ο νυν πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ενέκρινε κονδύλιο ύψους 66.000 ευρώ ώστε να ανακαινιστεί ο χώρος του κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου που αποτέλεσε δωρεά και παράλληλα να διαμορφωθεί η αίθουσα «Γιάννης Μπανιάς» φιλοξενώντας εκτός από τη βιβλιοθήκη και όλο το διαθέσιμο αρχειακό υλικό.
Αίσιο τέλος για την προσπάθεια που ξεκίνησε για τον πολιτικό της Αριστεράς με το σπάνιο ήθος, η οποία πλέον καθίσταται κοινή. Όπως μάς είπε ο δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, η δημοπράτηση του έργου αναμένεται μετά το Πάσχα, οπότε αν η ανακαίνιση αποπερατωθεί έως τον δεκαπενταύγουστο ακόμα καλύτερα. Β.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ