Ανάμεσα στον δήμαρχο Ζηρού Νικόλαο Καλαντζή και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Ιωάννη Κάλλια υπογράφηκε η σύμβαση που αφορά την κατασκευή του «Πράσινου Σημείου».
«Η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου έχει προϋπολογισμό 465.000 ευρώ και θα ξεκινήσει άμεσα», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου, ο οποίος υπενθυ- μίζει ότι θα κατασκευαστεί στη θέση «Γούβες», στην Παλιά Φιλιππιάδα και θα είναι δυναμικότητας 787.5 τόνων κατ’ έτος». Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.
Ο δήμαρχος Ζηρού, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Με τη δημιουργία του “Πράσινου Σημείου” δεν αποδεικνύουμε μόνο την απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στον στόχο της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά προχωράμε και μερικά βήματα παραπέρα. Δίνουμε έμφαση στην επανάχρηση και την εξοικονόμηση πόρων μέσα από μία οργανωμένη δομή διαχείρισης απορριμμάτων».
Αξίζει να αναφερθεί ότι βασικός σκοπός των «Πράσινων Σημείων» είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή. Στα «Πράσινα Σημεία» οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν ογκώδη αντικείμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ