Τα φαινόμενα βίας χτυπούν και την πόρτα μας. Εκεί που νομίζαμε ότι τα περιστατικά ακόμα και με απώλειες ζωών, όπως στην Θεσσαλονίκη με τον Άλκη Καμπανό, διαδραματίζονται μακριά μας κάνουν την εμφάνισή τους και στην Άρτα, ευτυχώς όμως χωρίς δυσάρεστα συνεπακόλουθα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το επόμενο ή τα επόμενα που θα επαναληφθούν θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Η ζωή δείχνει πλέον πως αν δεν ληφθούν μέτρα όλα μπορούν να συμβούν. Αφορμή για το ρεπορτάζ παίρνουμε από το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στην πόλη μας, όταν τέσσερα άτομα ηλικίας από 17 έως 22 ετών επιτέθηκαν εναντίον δύο συμπολιτών μας φοιτητών.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο εκτυλίχθηκε επί της οδού Φιλελλήνων και Κ. Αιτωλού γωνία, στις δύο μετά τα μεσάνυχτα. Οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι απ’ ότι πληροφορούμαστε, δρουν οργανωμένα σχηματίζοντας συμμορία, ζήτησαν χρήματα από τους δύο φοιτητές που ήρθαν για να περάσουν αποκριές με τις οικογένειές τους στην πόλη μας. Στην άρνησή τους ένας από τους κατηγορούμενους γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον έναν φοιτητή, πράξη που επανέλαβε εναντίον του λίγα λεπτά αργότερα σε άλλο σημείο της πόλης όταν οι δράστες εντόπισαν ξανά τους δύο φίλους.
Είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε ότι ο φοιτητής που γρονθοκοπήθηκε συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ως απόφοιτος λυκείου μεταξύ των συμμαθητών του και προς τούτο βραβεύτηκε μαζί με τους υπόλοιπους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων από τον Δήμο Αρταίων. Ο ίδιος σπουδάζει σήμερα στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.
Μετά την αγριότητα που δέχθηκαν από τους τέσσερις έτρεξαν στο κέντρο της πόλης, εισερχόμενοι στο καφέ – ουζερί «Κακκαβάς». Συγγενικό πρόσωπο του θύματος με το οποίο συνομιλήσαμε, μάς είπε πως αν δεν επενέβαι-νε ο ιδιοκτήτης του διόλου απίθανο να συνέβαιναν τα χειρότερα καθώς τους κυνήγησαν έως αυτό το σημείο. Στο εν λόγω καφέ – ουζερί μαθαίνουμε ότι πήγαν επίσης για να βάλουν πάγο στο τραυματισμένο πρόσωπο.
Μετά την λήξη της βίας που άσκησαν οι νεαροί, ο τραυματισθείς φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Παρέμεινε σ’ αυτό περίπου ένα εικοσιτετράωρο παίρνοντας στη συνέχεια εξιτήριο μετά τις ιατρικές εξετάσεις που του έγιναν.
Την άλλη μέρα (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου) το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία και των τεσσάρων εμπλεκομένων. Μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν στην Άρτα, ο ένας Σάββατο το βράδυ και οι υπόλοιποι Κυριακή το πρωί. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και απ’ ότι μαθαίνουμε αφέθηκαν ελεύθεροι.
Γίνεται φανερό πως οι δύο φοιτητές γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της βίας και του τρόμου από μια συμμορία που χαρακτηρίζεται επικίνδυνη καθώς δεν δίστασε να δράσει ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ένας από τους τέσσερις είχε απασχολήσει ξανά την αστυνομία. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι ημεδαποί και ο ένας έλκει την καταγωγή του από την Αλβανία φέρει όμως την ελληνική υπηκοότητα.
Το γεγονός προκαλεί όπως είναι φυσικό έντονη ανησυχία, γι’ αυτό τόσο η αστυνομία όσο και η δικαιοσύνη καλούνται να μεριμνήσουν ώστε στην κατά τα άλλα φιλήσυχη κοινωνία της πόλης μας να επανέλθει η τάξη και η ηρεμία. Η εφημερίδα μας συναισθάνεται απόλυτα την αγωνία των γονιών και των συγγενών των θυμάτων. Να γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε δίπλα τους διότι πάντα καταδικάζουμε τέτοιου είδους φαινόμενα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ