Του Κώστα Παπαθεοδώρου*
Θυμηδία αλλά και πληθώρα ερωτημάτων, προκαλεί η αιφνίδια αποπομπή του διοικητή Νοσοκομείου Άρτας μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Και επίσης δηκτικά σχόλια εγείρει η προσωρινή – όπως την ονοματίζουν – αναπλήρωσή του από τον μέχρι τώρα αντιπρόεδρο του ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τα ερωτήματα αφορούν την σπουδή της απομάκρυνσης του τέως διοικητή και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο. Συγκεκριμένα: Κρίθηκε τόσο ανίκανος και αποφασίστηκε η άμεση αποπομπή του; Θεωρήθηκε επικίνδυνος ώστε να απομακρυνθεί αυτόματα; Βαρύνεται ή υπάρχουν στοιχεία οικονομικών σκανδάλων; Υπάρχουν ενδείξεις ηθικών παραπτωμάτων;
Σε όλα αυτά πρέπει άμεσα να δοθούν δημόσια απαντήσεις. Τι ακριβώς σημαίνει «αυτοδίκαιη λύση της θητείας του διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το Νοσοκομείο είναι δημόσιος χώρος παροχής υπηρεσιών Υγείας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μπακάλικο των πολιτευτάδων της ΝΔ.
Τις δημόσιες απαντήσεις οφείλουν να ζητήσουν από κοινού οι φορείς του νομού και μαζί όλοι οι πολίτες. Και προφανώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν υποχρέωση να αναδείξουν το θέμα. Έτερον εκάτερον αν στον αποπεμφθέντα διοικητή αποδίδονται σοβαρές ευθύνες για διάλυση του Νοσοκομείου και ρουσφετοκρατία. Όλα αυτά γινόντουσαν, προφανώς, με κομματικές ντιρεκτίβες και προς όφελος συγκεκριμένων πολιτευτάδων.
* Ο Κώστας Παπαθεοδώρου
είναι δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ