Παρά το αγριοκαίρι και το κρύο βλέμμα των Τζουμέρκων, η πλατεία του χωριού άπλωσε την αγκαλιά της και γέμισε με κόσμο, όπως και τα γύρω μαγαζιά.
Η αποκριά άφησε για άλλη μια φορά θετικό πρόσημο στα ορεινά μας. Ο πολιτισμός και τα έθιμα λειτούργησαν ως ψυχολογική αυτοθεραπεία των κατοίκων και των επισκεπτών. Με τη συνδρομή του Δήμου, τον εθελοντισμό και την συγκινητική προσπάθεια των Συλλόγων, όλοι χάρηκαν θέαμα και γεύσεις.
Το καλωσόρισμα έγινε με αχνιστή γίδα βραστή δημιουργία του εκλεκτού ερασιτέχνη μάγειρα Νίκου Κουτσοκώστα. Ακολούθησε γαϊτανάκι από τους νέους του χωριού και στη συνέχεια τρελό ξεφάντωμα χορού με αποκριάτικα και δημοτικά τραγούδια από τοπική ορχήστρα.
Οι εκδηλώσεις αυτές εν μέσω χειμώνα και ειδικά μετά την πολύχρονη πανδημία λειτουργούν σαν υποκατάστατα πανηγυριών. Ο κόσμος σμίγει, επικοινωνεί, το χαίρεται και οι παραδόσεις μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Μπράβο στους δραστήριους Συλλόγους και σε όσους κρατούν όρθια τα χωριά μας. Ευχόμαστε οι δράσεις αυτές να έχουν συνέχεια στο χρόνο.
Δημήτρης Ντάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ