Σε διάταξη μάχης ενόψει των εθνικών εκλογών τίθενται τα κόμματα και μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μην ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους, η προετοιμασία καλά κρατεί.
«Την άνοιξη» είναι η απάντησή του όταν ερωτάται, όμως σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες πιθανή ημερομηνία φέρεται η Κυριακή 9 Απριλίου, οπότε αν όντως επαληθευτούν τότε 9 Μαρτίου διακόπτονται οι εργασίες της Βουλής και σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τα κόμματα, ωστόσο, επισπεύδουν τις δικές τους διεργασίες ώστε να κερδίσουν τον χρόνο επί κυρίαρχων θεμάτων προκειμένου στη συνέχεια να αφιερώσουν το χρόνο τους στην επικοινωνία με το λαό. Ένα από τα κυρίαρχα βεβαίως είναι και οι λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών και πρώτο που άνοιξε την ατζέντα ήταν το ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε το ΚΚΕ και την περασμένη Κυριακή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε στη δημοσιότητα το 75% των ονομάτων που συγκροτούν τα ψηφοδέλτιά του.
Στην Άρτα, που υπενθυμίζεται ότι από τριεδρική έγινε διεδρική, οι υποψήφιοι των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, θα είναι τέσσερις, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Όλγα Γεροβασίλη, γιατρός, νυν βουλευτής, Βασίλης Τσίρκας, δικηγόρος, πρώην βουλευτής, Γρηγόρης Βλάρας, δημόσιος υπάλληλος που από την ίδια θέση είχε δώσει τη μάχη και στις εκλογές του Ιουλίου 2019 και η Μαργαρίτα Μπουραντά, κλινική ψυχολόγος, η οποία γεννήθηκε στο Κομπότι και την περίοδο 2016-2019 διετέλεσε κοινή διοικήτρια του νοσοκομείου Σύρου Βαρδάκειο και Πρωίο και νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου. Είναι η πρώτη φορά που κατέρχεται υποψήφια βουλευτής.
Υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συγκροτούν οι: Χρήστος Γκόκας, ηλεκτρολόγος – μηχανικός, νυν βουλευτής, Χρήστος Μέ- γας, δημοσιογράφος που ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2019, Χριστίνα Μαρέτη, φαρμακοποιός και Κατερίνα Ρίζου, δικηγόρος, που κατέρχονται για πρώτη φορά.
Την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων του το ΚΚΕ έκανε το περασμένο Σάββατο και συγκροτείται από τους: Γιώργο Αλιφτήρα (συνδικαλιστή και στέλεχος του κόμματος), Μπάμπη Πεσλή (αγροτοσυνδικαλιστή), Σοφία Τσώλα (δικηγόρο), Λαμπρίνα Σκορίλα (συνδικαλίστρια).
Ενώ αυτά είναι τα τρία πρώτα κόμματα που έκαναν γνωστούς τους υποψηφίους τους, με ενδιαφέρον αναμένονται τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ και ιδιαίτερα εις ότι αφορά τους άνδρες. Κι αυτό διότι αν τελικά προκρίνει δύο άνδρες και δύο γυναίκες κάποιος από τους δύο είτε ο Ευστάθιος Γιαννούλης είτε ο Ντίνος Παπαδημητρίου, θα κοπεί. Είναι κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία από τους δύο και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική κοινή γνώμη.
Όπως επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών και των υπολοίπων κομμάτων που θα κατέλθουν στις εκλογές, οι οποίες υπενθυμίζεται ότι θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ