Η Μάϊρα Παπαθανασοπούλου είναι η επόμενη καλεσμένη της Εταιρείας Ελληνικών Θεμάτων που σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι του Βιβλίου» θα μιλήσει σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, πιθανότατα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Πρόκειται για μια επιτυχημένη συγγραφέα, της οποίας το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1998 φέροντας τον τίτλο «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» που κατατάχθηκε στον πίνακα των μπεστ σέλερ καθώς μέσα σε δύο χρόνια κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα. Ταυτόχρονα μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Φιλανδικά, Πολωνικά, Εβραϊκά, Τουρκικά και Τσέχικα.
Το δεύτερο μυθιστόρημά της (2000) φέρει τον τίτλο «Οι τοξικές ενώσεις του αρσενικού» και ακολουθούν: «Εσύ γλυκιά μου εξουσία» (2004), «Μακάριοι οι πενθούντες» (2006), «Το βιβλίο της προδοσίας» (2010) και «Mamma Santisima» (2014), «Η ιεραποστολική στάση» (2017) και «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» (2022). Έχει γράψει επίσης τα παιδικά βιβλία «Τι κι αν είμαι ασβός» (2001) και «Έχω ράμματα για τη γούνα σου» (2002). Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε δύο συλλογές διηγημάτων.
Η Μάϊρα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, σπούδασε Γερμανική φιλολογία και εργάζεται ως μεταφράστρια. Ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και νομίζουμε ότι έχει πάρα πολλά να πει. Κι όχι μόνο για την συγγραφική της δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ