Γίνομαι καθημερινά δέκτης της απελπισίας πολλών συμπολιτών μας συνταξιούχων, οι οποίοι είναι αντικείμενο εμπαιγμού από την κυβέρνηση.
Το κυβερνών κόμμα επένδυσε ψηφοθηρικά σε υποσχέσεις για καλύτερη σύνταξη και εφάπαξ βοήθημα, αλλά σήμερα επικαλείται την προσωπική διαφορά, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε το νόμο Κατρούγκαλου. Οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας, όχι μόνο δεν έχουν πάρει καμία αύξηση, αλλά η πετσοκομμένη σύνταξή τους εξανεμίζεται στις πληθωριστικές μυλόπετρες, που μειώνουν την κατανα- λωτική τους δυνατότητα. Περίπου 100 ευρώ παραπάνω κοστίζει το σούπερ μάρκετ σε μια οικογένεια, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος μείω- σαν κάθε ικμάδα κατανάλωσης, ενώ τα τραπεζικά επιτόκια εκτόξευσαν στα ύψη τις δόσεις των δανείων των συμπολιτών μας.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο πολιτικό κόμμα, το οποίο όχι μόνο στήριξε το εισόδημα των συνταξιούχων, αλλά και σήμερα έχει μετρήσιμες προτάσεις για το συνταξιοδοτικό: Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και έως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.
Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση ως προς τους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν. Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία. Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερ- ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά. Εδώ και τώρα καθαρές λύσεις για τους συνταξιούχους, όχι παιχνίδια και εμπαιγμοί.
*Η Χριστίνα Μαρέτη είναι φαρμακοποιός, υποψήφια βουλευτής Άρτας ΠΑΣΟΚ-Κ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ