«Το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας με την εκπληκτική οργανωτική του επιτροπή και η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση το πρωί της Κυριακής, κατέκτησαν όλους τους Αρτινούς με το κέφι, τη ζωντάνια και την πρωτοτυπία τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρταίων, κάνοντας λόγο για τις καλύτερες Απόκριες των τελευταίων πολλών χρόνων που ζει η Άρτα, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών σε όλες τις γειτονιές της πόλης και τις Δημοτικές Ενότητες.
Στην ίδια ανακοίνωση για το Καρναβάλι Γυναικών, προσθέτει: «Αρτινοί όλων των ηλικιών, αποκριάτικα άρματα και μασκαράδες εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και τη φύση, με πολύχρωμες στολές, κέφι και χαμόγελα παρέλασαν και χόρεψαν στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας ένα μοναδικό πάρτι. Η συμμετοχή καρναβαλικών ομάδων και κόσμου που την παρακολούθησαν, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με την Δημοτική Αρχή να κερδίζει το στοίχημα της “επανεκκίνησης” των αποκριάτικων εκδηλώσεων μετά από την αναγκασ- τική σιγή που επέβαλε η πανδημία.
Όμως, τίποτα δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένο αν οι ίδιοι οι καρναβαλιστές δεν εμφανίζονταν αποφασισμένοι να ζήσουν αυ- τές τις Απόκριες καλύτερα από ποτέ. Και το κατάφεραν! Το κατάφεραν με την αναβίωση του “σοκοφρετοπόλεμου”, με την 8η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση, τον θεσμό που εισήγαγε η Δημοτική Αρχή, με τον ξυλοπόδαρο, το σόου με σαπουνόφουσκες και το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού, το καραόκε στην κεντρική πλα- τεία, για όλους τους μαθητές».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ανέφερε: «Όλη η πόλη έγινε μια παρέα με το Καρναβάλι των Γυναικών Άρτας και την Μαθητική μας παρέλαση που ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουμε.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άτυπη Επιτροπή Γυναικών Καρναβαλιού, τους πολιτιστικούς Συλλόγους, όλα τα σχολεία, δασκάλους, γονείς, τις σχολές χορών και φυ- σικά τους μικρούς μας καρναβαλιστές, όλους τους εθελοντές, την Ελληνική Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία, τον αντιδήμαρχο Νίκο Λιόντο, τα στελέχη του Δήμου, τα συνεργεία της τεχνικής και της καθαριότητας του Δήμου, τα ΜΜΕ για την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στα καρναβαλικά γκρουπ. Φυσικά όλους τους Αρτινούς, τις Αρτινιές και τους επισκέπτες που παρέστησαν μαζικά».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Νίκος Λιόντος, πρόσθεσε: «Ζήσαμε ένα γεμάτο με ενθουσιασμό κέφι και χαρά Σαββατοκύριακο. Οι εκδηλώσεις μας συνεχίζονται με τους πολιτιστικούς μας Συλλόγους, τα Γαϊτανάκια, τους Μπαντίδους, τις Τζαμάλες και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτερά με τα κούλουμα στην πόλη και στα χωριά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που κάναμε την πό- λη μας να γεμίσει κόσμο, κέφι και χαμόγελα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ