Παραδοσιακό αέρα στην πόλη μας φέρνει για ακόμα μια χρονιά ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ».
Δικά του τα λόγια στο σημείωμα που ακολουθεί: «Ξεκινάμε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, 7 το απόγευμα, με το παραδο- σιακό Αρτινό αποκριάτικο έθιμο των Μπαντίδων, που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 15ου αιώνα, το οποίο θα αναβιώσει και φέτος στα στενά και την κεντρική οδό της πόλης.
Αμέσως μετά ανάβουμε φωτιά “μπράντζα” (αναβιώνοντας το παλιό Αρτινό έθιμο που άναβαν φωτιές στις γειτονιές) στην κεντρική πλατεία και γινόμαστε όλοι μαζί μια παρέα με πολλά πειράγματα, δίστιχα, χορούς και τραγούδια! Παραδοσιακή ορχήστρα θα μάς συνοδεύει στα πειράγματα, στα τραγούδια, στο χορό και στο γλέντι γύρω από τη φωτιά.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 11 το πρωί, το γαϊτανάκι θα δώσει χρώμα στους δρόμους της πόλης υπό τον ήχο του κλαρίνου. Θα τυλίξουμε και θα ξετυλίξουμε τις κορδέλες του φέρνοντας μνήμες, κέφι και χαμόγελα. Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί παραδοσιακά την πιο ξέφρενη περίοδο του χρόνου.
“Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Αρτινούς – και όχι μόνο – να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα λαϊκά μας έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Έθιμα που με μεράκι, με αφοσίωση στην παράδοση και με πολύ κόπο, περνούν από γενιά σε γενιά. Γιατί οι Απόκριες δρώμενα ήταν πάντα στην Άρτα. Και εμείς επιμένουμε να θυμόμαστε!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ