ΕΜΦΑΣΗ στην σημασία που πρέπει να αποδίδεται όσον αφορά την συνεργασία της οικογένειας και του σχολείου, πληροφορούμαστε ότι δόθηκε στη συνάντηση που είχε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας με την ιδιότητά της και ως εισαγγελέας ανηλίκων, με διευθυντές και διευθύντριες των γυμνασίων και λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, για την αποτροπή φαινομένων σχολικής βίας που ήδη παρατηρούνται.
Από την εισαγγελέα έγινε μια εμπεριστατωμένη αναφορά στις μορφές και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου και τα όσα λέχθηκαν αποδείχθηκαν χρήσιμα για τους βηματισμούς που μπορούν να ακολουθηθούν. Από τον διάλογο που έγινε προέκυψε η ανάγκη ενεργούς συμμετοχής και συνεργασίας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τους αρμόδιους φορείς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της εισαγγελέως με αφορμή την εμφάνιση περιστατικών βίας με κάποια από αυτά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Για το ίδιο θέμα απευθυνθήκαμε και στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Άρ- τας Χριστόφορο Ψυλλιά, ο οποίος δήλωσε: «Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο που μετά την καραντίνα παρουσιάζει μια αύξηση σε πανελλα- δικό επίπεδο. Οι μαθητές που ασ- κούν βία στα σχολεία θα το κάνουν και στις κοινωνικές τους συναναστροφές εκτός σχολείου, ενώ ενδέχεται να βιώνουν φαινόμενα βίας και εντός της οικογένειας.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα κοινωνικό φαινόμενο που χρήζει συνολικής αντιμετώπισης σε επίπεδο κυ- ρίως πολιτείας. Εμείς ως ΕΛΜΕ σκοπεύουμε να προβούμε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα με ειδικούς εισηγητές, στην οποία θα προσκληθούν γονείς και μαθητές για να ενημερωθούν σε μια προσπάθεια πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας και όλης της μαθητι- κής κοινότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ