ΤΗΝ υπογραφή της Sitec Pharma, μιας Ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων (ανήκει κατά 80% στον επενδυτικό όμιλο InterServices GmbH), φέρει το επενδυτικό σχέδιο στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Απ’ ότι γίνεται γνωστό το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε ήδη στον αναπτυξιακό νόμο με την επιχορήγηση να φτάνει στα 3,47 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία «νέας σύγχρονης καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και συγκεκριμένα αποξηραμένων ανθών της για παρασκευή τσαγιού (πόσιμου διαλύματος) αλλά και καλλιέργεια λιναριού, κάνναβης και ακατέργαστων ινωδών φυτών». Η συνολική έκταση σε αγρόκτημα του Καρβουναρίου Παραμυθιάς της μονάδας ανέρχεται σε 20.200 στρέμματα.
Την διανομή των προϊόντων της Sitec Pharma αναμένεται να αναλάβει από τα τέλη του 2023 μια άλλη θυγατρική της Γερμανικής εταιρείας με την ονομασία Astra Pharma. Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες για την εισαγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ