«Άρτα υπεύθυνα μαζί» είναι το όνομα του συνδυασμού του Χριστόφορου Σιαφάκα με τον οποίο θα διεκδικήσει τον Δήμο Αρταίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ Βίκυ Καινούργιου
Η επίσημη παρουσίαση του ονόματος και των βασικών αρχών του συνδυασμού έγινε την Παρασκευή από τον υποψήφιο δήμαρχο στο café «Βυζάντιο» που ήταν κατάμεστο από κόσμο. Ο κ. Σιαφάκας έκανε επίσημη πρώτη εμφάνιση εισπράττοντας ευχές από τους φίλους του συνδυασμού – και όχι μόνο – για καλή επιτυχία στην πορεία μέχρι την κάλπη. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος και έτοιμος να δώσει τη μάχη, καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου, τονίζοντας ότι θα έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, γιατί όπως είπε τα προβλήματα του Δήμου δεν έχουν χρώματα και αφορούν όλους.
Από νωρίς ο κ. Σιαφάκας στάθηκε στην κεντρική είσοδο καλωσορίζοντας ο ίδιος έναν – έναν όλους τους προσερχομένους. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό του café προβάλλονταν η υποδοχή όλων σε γιγαντοοθόνη. Στην διάρκεια της ομιλίας του υπήρχε επαγγελματική και άριστη κάλυψη όλης της συγκέντρωσης. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης δέχθηκε ανθοδέσμες και ευχές από τα παιδιά του και την σύζυγό του και έπειτα από όλους τους συμμετέχοντες.
Τί είπε ο Χριστόφορος Σιαφάκας
Μεταξύ άλλων ο κ. Σιαφάκας ανέφερε: «Έχουμε κάτι κοινό. Είμαστε ενεργοί πολίτες, είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες, που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτε δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς.
Είμαστε μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων, που το κοινό μας “πιστεύω” αποτελεί η πόλη μας. Ο συνδυασμός μας “Άρτα, υπεύθυνα μαζί”, έρχεται να απαντήσει σε ένα διαχρονικό αίτημα που διατυπώνεται από τους Αρτινούς πολίτες, για πολιτική ανανέωση, έρχεται για να ανατρέψει τακτικές “κλειστού συστήματος εξουσίας”, που τροχοπεδούσαν κάθε προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Ο συνδυασμός μας υποστηρίζει την αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναγκαία προϋπόθεση, για να ξαναβρεί το βηματισμό της, προς την πρόοδο και προκοπή όλων μας. Ο συνδυασμός μας “Άρτα, υπεύθυνα μαζί”, έρχεται να λειτουργήσει, με όρους ανεξαρτησίας και όχι με όρους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης με τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Οι αρχές και οι θέσεις του συνδυασμού μας, είναι ίδιες με αυτές όλων των συνδημοτών μας, που αγαπούν και νοιάζονται τον τόπο μας. Αρχές, που πρέπει να διακρίνουν τη Δημοτική Αρχή: η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση, ο σεβασμός των ανθρώπινων αξιών, η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση και αντιμετώπιση του συνόλου των δημοτών και των πολιτών του δήμου μας».
Αναφερόμενος στους βασικούς στόχους του συνδυασμού, προτεραιότητα έδωσε ανάμεσα στα άλλα και στα εξής: «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας με σχεδιασμό και υλοποίηση έργων που πρωτίστως φέρνουν εισόδημα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους στην πόλη, αλλά και στα χωριά του κάμπου μας και του ορεινού μας όγκου. Συνεχής στήριξη σε ευάλωτες ομάδες για τη βελτίωση των ευκαιριών τους, την πρόσβαση και την πρόοδο στην εργασία. Αξιοποίηση όλης της δημοτικής περιουσίας, υπέρ των αδύναμων οικονομικά συνδημοτών μας…
…Προώθηση και ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου. Δημιουργία διαδημοτικών επιχειρήσεων για την προώθηση της ανάπτυξης σε ευρεία περιφερειακή κλίμακα. Τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, όπως παλιά. Τουριστική αξιοποίηση της ενότητας Φράγμα Πουρναρίου, Άραχθος και Αμβρακικός. Στήριξη και ενίσχυση καινοτόμων ιδεών και πρωτοβουλιών, ατομικών και συλλογικών….».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ