ΤΡΙΩΡΗ βιωματική παρέμβαση στους μαθητές Α’, Β’ και Γ’ των τάξεων γυμνασίου Διασέλου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ύστερα από πρόσκληση της διεύθυνσης, υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Άρτας.
Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν «Μιλώντας για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού», παρέχοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να μιλήσουν και να κατανοήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο και να κατονομάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.
Κι ακόμα να ευαισθητοποιηθούν σε συναισθηματικό επίπεδο και συμπεριφορές σε σχέση με τα περιστατικά εκφοβισμού μέσα από παίξιμο ρόλων, να προταθούν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης στο σχολείο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Κέντρου που υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος Θεόδωρος Οικονομίδης, παιδοψυχίατρος «υλοποιήθηκε επίσης ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου και λυκείου και συζητήθηκε ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού».
Με την ίδια ανακοίνωση μεταφέρονται οι ευχαριστίες προς τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους, καθώς και προς την διευθύντρια Μαρία Τσιούνη και τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου – λυκείου Διασέλου για την συνεργασία.
Υπεύθυνη της παρέμβασης ήταν η Θεοδοσία Κομηλάγιου, κοινωνιολόγος και Μαρία Μπακέλα, κοινωνική λειτουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ