ΚΑΝΟΝΤΑΣ βόλτα στις παρυφές του κέντρου της πόλης ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έπεσε πάνω στην άφιξη ενός λεωφορείου από την Πάτρα που ήταν ασφυκτικά γεμάτο με επισκέπτες όλων των ηλικιών, που ήρθαν για να γνωρίσουν από κοντά τον Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτισσας.
Ήταν μεσημέρι της Κυριακής όταν ευρισκόμενος επί της οδού Μουργκάνας είδε το λεωφορείο, το οποίο παίρνοντας λάθος δρόμο ήταν αδύνατο να στρίψει αριστερά για να βγει στην Κομμένου και από εκεί να κατευθυνθεί στο Ναό. Άρχισαν αμέσως οι συνεννοήσεις με τον οδηγό που τον προέτρεψε να πει στους επισκέπτες πως δεν είναι μακριά και άρα μπορούν να πάνε με τα πόδια. Ταυτόχρονα, ο οδηγός θα έκανε όπισθεν για να ακολουθήσει στη συνέχεια την σωστή διαδρομή ώστε να τους συναντήσει στον τόπο του ραντεβού. Κι όλα αυτά με την βοήθεια της Τροχαίας την οποία προηγουμένως ο δήμαρχος είχε ειδοποιήσει.
Κατεβαίνοντας οι επισκέπτες δέχθηκαν το καλωσόρισμά του καθώς συστήθηκε κι απ’ ότι καταλάβαμε φάνηκαν να το χάρηκαν για το ενδιαφέρον του ώστε να οδηγηθούν στον προορισμό τους. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα ολόκληρος δήμαρχος μιας πόλης να συμπίπτει με την άφιξή τους, να τους καλοδέχεται και παράλληλα να μεριμνά για την αίσια έκβαση της αποστολής τους, δεχόμενος φυσικά τις ευχαριστίες τους.
Την ίδια στιγμή ο ίδιος έγινε αυτόπτης μάρτυρας της δυσκολίας όσον αφορά την πρόσβαση τουριστικών λεωφορείων στο ιστορικό μνημείο. Διότι μπορεί ο συγκεκριμένος οδηγός να πήρε λάθος δρόμο, όμως και άλλοι που επιλέγουν την οδό Κομμένου έτσι και βρεθούν στις συμπληγάδες του παρκαρίσματος ένθεν κακείθεν αυτής, είναι πιθανό να φρακάρουν. Και έχει συμβεί αρκετές φορές.
Η λύση είναι πολύ απλή. Επιτρέπεις το παρκάρισμα μόνο από τη μια πλευρά εκ περιτροπής ανά ένα μήνα. Ως αυτόπτης μάρτυρας ελπίζεται ότι ο δήμαρχος όλο και κάποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ