«Με μεγάλη επιτυχία», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου «και τη συμμετοχή φορέων και ταξιδιωτικών πρακτόρων της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη στοχευμένη εκδήλωση παρουσίασης στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα “Σχολικός και χειμερινός τουρισμός”».
«Η Κρήτη – τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση – είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες τουρισμού στην Ήπειρο και κυρίως όσους δραστηριοποιούνται στο ορει- νό κομμάτι, καθώς πολλοί Κρητικοί, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ηπειρωτική Ελλάδα».
Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε: «Η Ήπειρος και η Κρήτη είναι δυο Περιφέρειες στις άκρες της χώρας με στενούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες έχουν πολλά κοινά. Πρώτη στόχευση είναι η ανάπτυξη τουριστικών ανταλλαγών ώστε να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας από την Κρήτη να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα μνημεία αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει σε αφθονία η Ήπειρος».
Αντίστοιχο ενδιαφέρον εκφράστηκε και από την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γεωργία Μηλάκη, η οποία στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας πως οι δυο περιοχές έχουν να κερδίσουν από την τουριστική διασύνδεση, καθώς η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που θα ενδιέφερε τους κατοίκους Κρήτης.
Μετά την παρουσίαση έγιναν συναντήσεις Β2Β ανάμεσα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κρήτης, Ορειβατικούς Συλλόγους και εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού από την Ήπειρο, ενώ με την ολοκλήρωση της ειδικής προωθητικής εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα με γευστικές Ηπειρώτικες πίτες και ντόπιο τσίπουρο. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηρακλείου, ο οποίος αγκάλιασε την αποστολή της Περιφέρειας.

Και στην έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου

ΣΤΗΝ έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που πραγματοποιείται από 7 έως 9 Μαρτίου προκειμένου να προωθήσει τον προορισμό «Ήπειρος» στη μεγάλη αγορά της Γερμανίας, θα συμμετάσχει για μια ακόμα χρονιά η Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση Τύπου «φέτος, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, δίνεται βαρύτητα στις B2B (πρόσωπο με πρόσωπο) συναντήσεις» και προστίθεται: «Για την Ήπειρο η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας από την Γερμανία και τις προοπτικές που υπάρχουν για την αύξησή της».
Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει με δικό της περίπτερο μέσω του έργου «Δικτύωση και προβολή του τουρισμού». Ταυτόχρονα γίνεται γνωστό ότι στο περίπτερο μπορούν να φιλοξενηθούν Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει έως σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου. Το ενημερωτικό υλικό θα αναλάβει να το μεταφέρει η Περιφέρεια.

Και στη Ρουμανία
Εξάλλου, σε έκθεση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη Ρουμανία πρόκειται να συμμετάσχει από 3 έως 5 Μαρτίου η Περιφέρεια Ηπείρου.
«Στόχος» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου «είναι να φέρει σε επαφή στοχευμένο κοινό της Ρουμανίας με Ηπειρώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού». Όπως διευκρινίζεται, «η Περιφέρεια θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης (με λεωφορείο) των ενδιαφερομένων, μια από τις δύο διανυκτερεύσεις που θα απαιτηθούν για ένα άτομο, καθώς επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων και του τουριστικού υλικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ