ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ πλακέτα για την προσφορά του στην αντιμετώπιση της πρόσφατης πανδημίας, προσέφερε στον συμπατριώτη μας διευθυντή Δημόσιας Υγείας Πειραιώς και Νήσων Αθανάσιο Ζάμπα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Η πλακέτα φέρει την υπογραφή του προέδρου ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη (και περιφερειάρχη Αττικής) με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023, με την ένδειξη «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», κάτι που συνιστά ύψιστη αναγνώριση του έργου του στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Επειδή τύχη αγαθή τάφερε να γνωριστούμε μέσω της τέχνης της χρονογραφικής ποίησης που με πάθος, αφοσίωση και αγάπη υπηρετεί ο Αθανάσιος Ζάμπας, με τον οποίο τελικά γίναμε φίλοι, ουδεμία έκπληξη μάς προκάλεσε αυτή η ξεχωριστή τιμή που τού επιφυλάχθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Κατά τη γνώμη μας ήταν φυσικό επακόλουθο διότι με το ίδιο πάθος και με αδέκαστη διαδρομή έχει συνδέσει και το γνωστικό επιστημονικό του αντικείμενο αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση σε δημόσιους λειτουργούς.
Πρόκειται παράλληλα για μια βράβευση για την οποία η τοπική κοινωνία μπορεί να αισθάνεται χαρούμενη διότι ένας ακόμα άξιος επιστήμονας προστίθεται στον Αρτινό κατάλογο. Και ιδιαιτέρως δε εμείς που ο φίλος Αθανάσιος Ζάμπας μάς εμπιστεύεται για την φιλοξενία των εξαίρετων ποιημάτων του. Ποτέ να μην τού λείψει η δημιουργική και καλλιτεχνική του έμπνευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ