Κάπου εδώ το ταξίδι, το δικό μου ταξίδι τελειώνει. Πονάει όταν τελειώνει κάτι ωραίο και όμορφο, ειδικά όταν το αγάπησες τόσο πολύ και βεβαίως όταν σου έδωσε τόσες χαρές. Πονάει πολύ όταν το βλέμμα κοιτάζει πίσω, βλέπει το χθες και συνθέτει όμορφες εικόνες, μνήμες και εικόνες μιας ζωής που με ταξιδεύουν στο χρόνο και στο χώρο. Μνήμες και εικόνες που σφράγισαν την μνήμη μου.
Στην διαδρομή μου στον Σύλλογο είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ με τρείς προέδρους, διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες, θήτευσα κοντά τους και έμαθα πολλά, κράτησα τα καλύτερα. Στην εννιάχρονη δράση μου ως πρόεδρος πολεμήθηκα, άντεξα όμως γιατί πάντοτε ήξερα τι έκανα, δεν λύγισα γιατί έλεγα την αλήθεια – ντόμπρα και σταράτα. Πίστευα και πιστεύω απόλυτα στις δυνατότητές μου και αυτός ήταν ο λόγος που ποτέ δεν λύγισα. Δεν λύγισα στις μικρόψυχες άδικες κριτικές. Δύναμή μου η γνώση, η ενημέρωση, τα επιχειρήματα, ο δημοκρατικός διάλογος και η κοινή λογική. Με αυτά διαμόρφωσα τον δικό μου κώδικα αξιών.
Μαζί σας, κύριοι συνάδελφοι, με αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση χτίσαμε ένα πεδίο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Πορευτήκαμε με το βλέμμα στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Είμαστε υπέρ της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς, της συνεργασίας, της ανάδειξης και αξιοποίησης της Ιστορίας μας, κάνοντας το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι μια πρόταση για το μέλλον. Πρωτοστατήσαμε στα πολιτιστικά δρώμενα με εκδηλώσεις που είχαν και έχουν γνώμονα την προβολή της τοπικής Ιστορίας, την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού, την παρουσίαση προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της Τέχνης και των Γραμμάτων.
Η επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώσαμε ήταν αποτέλεσμα της συστηματικής και συλλογικής προσπάθειας καθώς και της προσήλωσης στους στόχους που θέσαμε ως ΔΣ. Πήραμε και στηρίξαμε πρωτοβουλίες όπως την ανάδειξη των Ιστορικών μνημείων της πόλης μας. Συμμετείχαμε και καταθέσαμε τις προτάσεις μας στις διάφορες επιτροπές (πολιτισμού – τουρισμού – παιδείας). Καταγράψαμε τα προβλήματα του Συλλόγου και συναποφασίσαμε να διατυπώσουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση τις προτάσεις μας και την βούληση να τα επιλύσουμε, και το πράξαμε. Επιστολές, υπομνήματα, προτάσεις, επιχειρήματα, αντιπαραθέσεις, εντάσεις, κόντρες αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών μας.
Ακόμα και υιοθέτηση προτάσεών μας από αρμόδιους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της εννιάχρονης δράσης μου. Η συνεργασία με τους συναδέλφους – συνεργάτες ήταν πάντοτε άψογη, μπορεί να μην κατάφερα να αλλάξω τον κόσμο, προσπάθησα όμως, έχοντας ως αρχή μου ότι… τον σεβασμό και την εκτίμηση τα εμπνέεις και δεν τα επιβάλεις.
Θέλω να πιστεύω ότι και στην διαδρομή μου στον Σύλλογο πορεύτηκα με τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, με γνώμονα τα συμφέροντα του Συλλόγου και το κύρος του ΔΣ. Για την πολιτιστική και κοινωνική μου συμπεριφορά απόλαυσα την δικαίωση και αναγνώριση από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που με στήριξαν και με εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια Νοιώθω ικανοποιημένος γιατί έκανα το καθήκον μου με σεβασμό προς τα μέλη του ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου. Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, χειρίσθηκα τα θέματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, θέματα διοικητικά και οργανωτικά και θεωρώ ότι έδωσα τις πρέπουσες λύσεις.
Υπηρέτησα τον Σύλλογο από το 1970, αρχικά ως μαθητής και μέλος της Φιλαρμονικής. Στη συνέχεια το 1978 ως χοροδιδάσκαλος του χορευτικού τμήματος και αργότερα μέλος του ΔΣ του «ΣΚΟΥΦΑ» έως και σήμερα από διάφορες θέσεις ευθύνης. Με όλη την ειλικρίνεια που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, με συνεργασία και συλλογική προσπάθεια να καταστήσουμε τον Σύλλογο φάρο πολιτισμού.
Εκπροσώπησα επάξια τον Σύλλογο σε κάθε μορφής εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, επιτροπές, συσκέψεις φορέων, έχοντας παντού άποψη και λόγο με αποτέλεσμα η φωνή μας, η φωνή του Συλλόγου να έχει πάντοτε βαρύτητα. Συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά με στόχο έναν σύγχρονο δημιουργικό Σύλλογο, δώσαμε έναν αγώνα αξιοπρέπειας, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης ώστε να αποτελεί υπόδειγμα πολιτιστικού Συλλόγου. Καθιστώντας τον «ΣΚΟΥΦΑ» πολύτιμη κιβωτό όπου διασώθηκαν τα κειμήλια του πολιτισμού, η παράδοση και η ιστορία του τόπου μας. Νιώσαμε χαρές αλλά και πίκρες.
Κλείνοντας την πολιτιστική μου διαδρομή μετά από εννιά χρόνια πρόεδρος, 15 χρόνια αντιπρόεδρος αλλά και σε άλλες θέσεις ευθύνης του Συλλόγου σε μια συνολική πορεία 50 ετών κοντά στον Σύλλογο, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά και δημόσια για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπο μου. Τυχόν αντιπαραθέσεις τις θεωρώ ασήμαντες χωρίς πρόθεση ή σκοπιμότητα. Όλοι μαζί βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην ποιοτική αναβάθμιση του Συλλόγου.
Με βαθιά συγκίνηση και ένα βήμα προς την Ιθάκη, σας χαιρετώ και εύχομαι προσωπική και οικογενειακή υγεία. Σας διαβεβαιώνω ότι και έξω από το ΔΣ θα είμαι κοντά σας και με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις όποιες δυνάμεις θα είμαι παρών. Θα συνεχίζω να στηρίζω τον Σύλλογο μας και τον αγώνας σας, αλλά και να κρίνω αυστηρά λάθη και παραλήψεις. Μόνο με την συμπόρευση μπορεί ο Σύλλογος να ανοίγει τους ορίζοντές του για να αντιστέκεται στη φτήνια και στην ευτέλεια. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους των τμημάτων γιατί ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις αρμοδιότητές τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι κάθε δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στηρίχθηκε στο κύρος, στην παράδοση, στις δομές και στις υποδομές που προϋπήρχαν, στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ, αποτίουμε την δέουσα τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλα τα πρόσωπα τα οποία πλαισίωσαν ως πρόεδροι και μέλη τα προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ». Έχοντας, επίσης, πλήρη συναίσθηση ότι η επιτυχής έκβαση κάθε δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αγαστής συνεργασίας , υπευθυνότητας και συνέπειας, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα πρόσωπα που πλαισίωσαν το ΔΣ του Συλλόγου. Στα πρόσωπα της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Στους εξωτερικούς συνεργάτες του Συλλόγου. Στα μέλη που πλαισίωσαν τις επιτροπές εργασίας του Συλλόγου για να συνδράμουν στο έργο του ΔΣ και συνεισέφεραν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων κάθε χρόνο.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο υπαλληλικό προσωπικό του Συλλόγου. Δηλώνω ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό σας για την αμέριστη βοήθειά σας όλα αυτά τα χρόνια που αν και υπήρχε έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στην γραμματειακή υποστήριξη, με την πολύτιμη βοήθεια και προσωπική εργασία της κ. Γεωργίας Μάνου καλύφθηκε προσωρινά.
Στους εθελοντές συνεργάτες, χορηγούς, στα ΜΜΕ για την προβολή και κάλυψη των εκδηλώσεων και σε όλα τα μέλη του ΔΣ και του Συλλόγου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ