ΜΕΤΑ την κριτική που του ασκήθηκε από διάφορες πλευρές για την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων ΚΤΕΟ στην Ήπειρο αλλά και την επίκαιρη ερώτηση του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», απαντώντας ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης την απέδωσε στην συνταξιοδότηση των ελάχιστων υπαλλήλων που είχαν απομείνει στην υπηρεσία.
Αναφέροντας ως παράδειγμα το δημόσιο ΚΤΕΟ Ιωαννίνων είπε ότι «στο τέλος του 2022 συνταξιοδοτήθηκε ο προϊστάμενος και έμειναν εν ενεργεία δύο πιστοποιημένοι υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται εντός του έτους. Όπως αντιλαμβάνεστε με δύο υπαλλήλους δεν μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια υπηρεσία και ασφαλώς λύση δεν ήταν η βοήθεια από σπουδαστές ΙΕΚ που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση».
Στο ερώτημα «γιατί δεν προχωρήσατε σε στελέχωσή της» απάντησε: «Για το προσωπικό των ΚΤΕΟ απαιτείται ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Μεταφορών, που είναι μια δύσκολη διαδικασία.
Ακόμα όμως κι αν βρίσκονταν υπάλληλοι προκειμένου να μπουν στην διαδικασία πιστοποίησης, θα πρέπει το υπουργείο να προγραμματίσει ειδικά σεμινάρια, τα οποία τα τελευταία χρόνια έγιναν μόνο για ελεγκτές ιδιωτικών φορέων.
Αλλά ακόμα κι αν ξεπερνούσαμε αυτό το εμπόδιο, ο αριθμός των οχημάτων που ελέγχονταν καθημερινά στα δημόσια ΚΤΕΟ είχε μειωθεί στα 15 με 20. Μέχρι και δημόσιες υπηρεσίες δεν τα επέλεγαν για έλεγχο του στόλου τους, το ίδιο και οι μεγάλες επιχειρήσεις καθώς είχαν μεγαλύτερη ευελιξία στη συνεργασία τους με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Να σας γνωρίσουμε επίσης ότι η Περιφέρεια δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος από τη λειτουργία τους διότι όλα τα έσοδα από τα παράβολα κατέληγαν στο υπουργείο».
Ο Αλ. Καχριμάνης προέβη ταυτόχρονα και στην εξής επισήμανση: «Η στροφή προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν είναι φαινόμενο μόνο των Ιωαννίνων ή της Ηπείρου, αλλά πανελλαδικό. Επιβεβαιώνει μάλιστα τον κανόνα ότι σε συνθήκες ανταγωνισμού το δημόσιο υστερεί για πολλούς και διάφορους λόγους έναντι του ιδιωτικού τομέα. Από τα 50 και πλέον δημόσια ΚΤΕΟ που πανελλαδικά λειτουργούσαν αρχικά, σήμερα ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος. Και μάλιστα η Ήπειρος ήταν η μοναδική ίσως Περιφέρεια που μέχρι τέλος του 2022 διατηρούσε εν λειτουργία δύο ΚΤΕΟ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ