Ενα ακόμα έργο συνολικού ύψους 2.833.400 ευρώ της ΔΕΥΑ Άρτας, πήρε το «πράσινο φως» για το Ταμείο Ανάκαμψης ευρισκόμενη στις 19 ΔΕΥΑ πανελλαδικά που «κέρδισαν» την ένταξή τους στο Ταμείο για ανάλογα έργα.
Πρόκειται για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος ΕΕΛ Άρτας», με το οποίο προβλέπεται η κατασκευή ηλιακών ξηραντηρίων τύπου θερμοκηπίου με μεταλ- λικό σκελετό, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Άρτας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αφυδατωμένη ιλύς σε κάθε ξηραντήριο θα έχει τρία στάδια παραμονής της, ήτοι: Στο πρώτο στάδιο θα τροφοδοτείται το ξηραντήριο. Στο δεύτερο οι διεργασίες περιλαμβάνουν μόνο ανάδευση και στο τρίτο θα γίνεται η απομάκρυνσή της.
Τα ξηραντήρια θα καλύπτονται με πολυκαρμπονικά φύλλα με κυψέλες που παρουσιάζουν άριστες ιδιότητες απορρόφησης της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας και μηδενική σχεδόν διαπερατότητα στην ακτινοβολία UV. Μέσα στο κάθε ξηραντήριο τοποθετείται μηχανισμός αναστροφής της ιλύος ώστε να επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της υγρασίας από το ένυδρο μίγμα της, ενώ η τροφοδότησή του με αφυδατωμένη ιλύ και η παραλαβή του ξηρού υλικού θα γίνεται με μικρό φορτωτή. Τα ηλιακά ξηραντήρια θα εξοπλισθούν με μηχανές αναστροφής, ανεμιστήρες εξαερισμού του εσωτερικού χώρου, μετεωρολογικούς σταθμούς και σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου.
Με τη νέα μονάδα θα επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της ποσότητας του τελικού προϊόντος με την ταυτόχρονη υγειονοποίησή του, ενώ θα επιτυγχάνονται και καλύτερες προοπτικές διάθεσής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ