Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, επέδειξαν στο πρόσωπό μου την απαιτούμενη εμπιστοσύνη, επιλέγοντάς με ως υποψήφια βουλευτή του Κινήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
Ύψιστη στιγμή στην Δημοκρατία η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και μεγάλη τιμή η υποψηφιότητά μου σε μια δημοκρατική παράταξη, της οποίας έζησα όλη την ιστορική διαδρομή και την οποία πιστεύω και στηρίζω αδιάλειπτα και θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.
Τους συμπολίτες μου, ωστόσο, (φοβάμαι ότι) τα παραπάνω τους ενδιαφέρουν από λίγο έως καθόλου. Αυτό που οι πάντες γύρω μου επιζητούν είναι ουσιαστικές προτάσεις και αποτελεσματικές λύσεις στα συνεχώς αυξανόμενα καθημερινά τους προβλήματα και όχι εκφράσεις ευχαριστηρίων από τον κάθε υποψήφιο βουλευτή. Και μάλλον θα συμφωνήσω.
Και η ίδια εξάλλου – ως ζωντανό κύτταρο της μικρής μας Αρτινής κοινωνίας – για το ίδιο ενδιαφέρομαι: Για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου και την βελτίωση της ζωής του σε μια ελεύθερη κοινωνία ίσων ευκαιριών. Επ’ αφορμή, λοιπόν, της ανακήρυξης της υποψηφιότητας μου, αντί μακροσκελών ευχαριστηρίων και (χιλιοειπωμένων) προεκλογικών εξαγγελιών, που αναμασώνται δίκην ρεφρέν σε κάθε προεκλογική περίοδο, θα ήθελα να καταθέσω τα κάτωθι: Είναι δικαίωμα του καθενός μας να απέχει από τις εκλογές, μη ψηφίζοντας. Έτσι, όμως, δεν απαξιώνει την πολιτική. Καταξιώνει την πολιτική της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού η αποχή δεν προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Είναι αδιανόητο να ψηφίζουμε άτομα, που είναι εμφανώς ανίκανα για την άσκηση οιασδήποτε πολιτικής, μόνο και μόνο επειδή είναι γείτονες, γνωστοί ή συγγενείς. Είναι πέραν κάθε λογικής να δίνει κάποιος την ψήφο του σε – αντίθετα με την άποψή του και την εμπιστοσύνη του – πρόσωπα, επειδή χρωστά χάρη από ρουσφέτι.
Είναι απαράδεκτο υποψήφιοι να κατέρχονται με κάποιο κόμμα, επειδή αναμένουν οιαδήποτε πολιτική θέση, ως αντάλλαγμα της παρουσίας τους στο ψηφοδέλτιο κι εμείς ωστόσο να τους επιλέγουμε. Αντίθετα. Η ψήφος είναι πολύ ισχυρό όπλο. Η ψήφος είναι δύναμη. Μην την αχρηστεύουμε. Μόνο οι ίδιοι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές. Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος: Από τις δύο έδρες της Άρτας, η μία θα είναι στο ΠΑΣΟΚ! Ο αγώνας τώρα αρχίζει!

* Η Κατερίνα Ρίζου είναι δικηγόρος, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ