Αυτή είναι η Ρίγκο χτες το βράδυ. Η επόμενη φωτογραφία είναι η Ρίγκο σήμερα το πρωί. Γνωστό αδεσποτάκι ενός χωριού της Άρτας.
Σύχναζε έξω από ένα φούρνο. Είναι κρυουλιάρα, όμως την σκέφτηκαν οι άνθρωποι που την φροντίζουν. Της έφτιαξαν, λοιπόν, αυτή την πρόχειρη κατασκευή. Είναι σαν σκηνή ινδιάνικη. Έβαλαν και τα λουλουδάκια για ομορφιά. Έβαλαν και μια παλέτα από κάτω με κουβερτάκι. Έγινε η επίσημη κατοικία της Ρίγκο. Ρίχνει ύπνους και ξάπλες.
Κατά την άποψή μου είναι πολύ πιο ζεστό και περιποιημένο ακόμα και από τα πρόχειρα καταλύματα οικόσιτων ζώων που δεν έχουν ούτε τσίγκο πάνω από το κεφάλι τους και είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Τρώει, προστατεύεται από το κρύο και χουχουλιάζει. Ο άνθρωπος και η ιδιωτική πρωτοβουλία την έσωσαν τουλάχιστον από το κρύο και την πείνα. Μάλιστα, η κυρία Λίτσα που την προσέχει θέλει να της βάλει και επιπλέον κάλυμμα παραλλαγής για να γίνει πιο όμορ- φο. Να έχει διακοσμητική αντίληψη.
Πόσο όμορφο και ανθρώπινο θα ήταν όλοι οι άνθρωποι να έχουν μια τέτοια συμπεριφορά στα αδέσποτα ζωάκια! Είναι γεγονός ότι τα ζώα αντέχουν το κρύο. Όμως οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και το κρύο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εάν δεν έχουν τραφεί κανονικά. Το νηστικό ζώο δεν μεταβολίζει και δεν μπορεί να αντέξει το κρύο. Αδρανούν σιγά – σιγά τα αντανακλαστικά του. Πέφτει σε καταστολή και τελικά πεθαίνει. Όταν το ζώο είναι βρεγμένο είναι ακόμα χειρότερα γιατί παγώνει κυριολεκτικά.
Με τα κρύα που έρχονται τις επόμενες ημέρες ο καθένας από τους ανθρώπους που σκέφτονται τα ζώα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβίωσή τους. Λίγο τροφή και μια πρόχειρη κατασκευή σαν της κυρίας Λίτσας θα μπορούσαν να σώσουν ζωές. Δεν κοστίζουν. Δεν είναι δαπανηρές. Είναι μια κίνηση εθελοντισμού και προσφοράς. Προστατέψτε τα αδέσπο- τα από το κρύο και την παγωνιά. Είναι δείγμα ανθρωπιάς των ανθρώπων με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τη ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ