«Χρειάστηκε η έμπνευση, η καθοδήγηση και τα επιστημονικά εργαλεία ώστε οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου λυκείου Άρτας, να προσεγγίσουν διεπιστημονικά – με ιστορία, μαθηματικά και φυσική – τον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων.
«Και χρειάστηκε – προστίθεται – η εξερευνητική ματιά και η επιστημονική “περιέργεια” για να ανακαλύψουν οι 100 μαθητές και καθηγητές των Ιωαννίνων από το λύκειο Ανατολής, όλα τα παραπάνω επισκεπτόμενοι σήμερα (Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου) το Ναό. Οι μαθητές των Ιωαννίνων επισκέφτηκαν τα Βυζαντινά μας μνημεία και τους Ιερούς Ναούς Αγίου Βασιλείου και Αγίας Θεοδώρας γνωρίζοντας από κοντά τα μνημεία μέσω και της βιωματικής διαδικασίας, ενώ η επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Συνοδοιπόρος σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι στην ιστορία της πόλης ήταν ο Δήμος Αρταίων που έχει εντάξει την προσέγγιση των Αρτινών μαθητών στον ιστότοπο που διατηρεί για την προβολή της περιοχής μας, το www.discoverarta.gr και στον διαδικτυακό του οδηγό. Σε μια ξενάγηση, που έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μέσα από τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που διαθέτει ο Δήμος με την συνδρομή του Τμήματος Πληροφορικής.
Σημειώνεται πως το www.discoverarta.gr, είναι ένα καινοτόμο έργο του Δήμου Αρταίων, που διαθέτει για την τουριστική προβολή της Άρτας, μέσω της ψηφιακής αποτύπωσης του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας».
Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην εκπαιδευτική κοινότητα και των δύο σχολείων για τις πρωτοβουλίες τους και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την υποστήριξή της. Την Ελένη Θεοδώρου που εμπνεύστηκε και συντόνισε μία ιδέα πολύ σημαντική για την προβολή των Βυζαντινών μας μνημείων, δεδομένου ότι η ιστορία των μνημείων αυτών διδάσκεται στη βαθμίδα του λυκείου.
Αλλά και των εκπαιδευτικών της Ανατολής που θέλησαν να μυήσουν τους μαθητές τους σε μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα. Τέτοιες ιδέες και πρωτοβουλίες όχι απλά τις καμαρώνουμε αλλά τις βοηθούμε όσο μπορούμε. Στόχος μας είναι η συνεργασία με τη εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να αναπτυχθεί ο μαθητικός τουρισμός στην Άρτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ