Πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με διάφορες μεθόδους εξιχνίασε το τελευταίο διάστημα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σχηματίζοντας ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος συνολικά 11 ατόμων.
Πρώτον, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου, απέσπασαν 500 ευρώ από ημεδαπό, που εκείνος κατέθεσε σε λογαριασμό τους ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος.
Δεύτερον, από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ημεδαπής και αλλοδαπού, οι οποίοι αφού ανάρτησαν ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση ΙΧ φορτηγού, έπεισαν τηλεφωνικά υποψήφιο αγοραστή να μεταφέρει στον τραπεζικό τους λογαριασμό ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Τρίτον, από την Ασφάλεια Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού που κατηγορείται ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι κατά την πληρωμή του λογαριασμού με τραπεζική κάρτα, είχε χρεωθεί ο τραπεζικός λογαριασ- μός του πολλαπλά και απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων. Ο παθών του κατέβαλε χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.
Τέταρτον, από την Ασφάλεια Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, οι οποίοι έπεισαν ημεδαπό για πώληση κυνηγόσκυλου και δήθεν ενδιαφέρονταν να τον αγορά- σουν, να μεταβεί σε ΑΤΜ προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταφοράς του συμφωνηθέντος ποσού. Εν αγνοία του απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 2.900 ευρώ.
Πέμπτον, από την Ασφάλεια Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου 2022 προσποιούμενος υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τηλεφώνησε σε ημεδαπή και αφού την έπεισε ότι δικαιούται επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας, απέστειλε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Η παθούσα ενεργοποίησε υπερσύνδεσμο που περιείχε μήνυμα και αφού ανακατευθύνθηκε σε ψεύτικη ιστοσελίδα που έμοιαζε με τράπεζας, εισήγαγε τους κωδικούς της, με τη χρήση των οποίων ο κατηγορούμενος μετέφερε από τον τραπεζικό της λογαριασμό στο δικό του, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ