Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη (φωτο), σχετικά με την ανάγκη άμεσης και γενναίας στήριξης των κτηνοτρόφων χωρίς αποκλεισμούς.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι τα προσωρινά αποτελέσματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους δικαιούχους του Μέτρου 22 σχετικά με την έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω της αύξησης το κόστους παραγωγής, καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κτηνοτροφικό κλάδο.
«Ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μια αύξηση των ζωοτροφών κατά 100% – τονίζεται – η ενίσχυση που λαμβάνουν από το εν λόγω μέτρο φτάνει για την κάλυψη των εξόδων διατροφής των εκτρεφόμενων ζώων τους μετα βίας μόνο για 15 ημέρες!
Επιπλέον, τα χρήματα αυτά, καθώς δεν είναι ακατάσχετα, είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξουν στις τσέπες των κτηνοτρόφων και να μην διατεθούν άμεσα για τις ανάγκες της εκτροφής τους. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός κτηνοτρόφων βρίσκεται εκτός της ενίσχυσης λόγω λαθών τόσο στην προκήρυξη του Μέτρου22 όσο και στην εφαρμογή του».
Οι βουλευτές θέτουν στον αρμόδιο υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα: Σε ποιες επιπλέον ενισχύσεις πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος εκτροφής που αντιμετωπίζουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας;
Πρόκειται να καταστήσει την ενίσχυση του Μέτρου 22 ακατάσχετη; Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να εξεταστούν άμεσα οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι απορρι- πτόμενοι κτηνοτρόφοι του Μέτρου 22; Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να διορθωθούν τα λάθη της προκήρυξης του Μέτρου 22 και της πλατφόρμας υποδοχής της αίτησης, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απορριπτόμενων κτηνοτρόφων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ