Στην εκλογική μάχη για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ

Έχει πλέον ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την Άρτα, με τη συμμετοχή μου σε αυτό ξανά, ως υποψήφιος Βουλευτής. Η επιλογή αυτή με τιμά και παράλληλα αυξάνει την υποχρέωση και την ευθύνη μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την παράταξη αυτή και τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου, που με έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους να τους εκπροσωπώ μέχρι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Έχουν επίσης επισημοποιηθεί, με την έκδοση και δημοσίευση στο ΦΕΚ, τα αποτελέσματα της Απογραφής, που αφορούν στο μόνιμο και νόμιμο πληθυσμό, καθώς και στη νέα κατανομή εδρών στην επικράτεια.
Η μείωση των εδρών της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης της Άρτας, αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το Νομό μας, καθώς θα αποδυναμώσει την πολιτική φωνή μας για τα προβλήματα και τα ζητήματα της περιοχής μας.
Στη διαδικασία της απογραφής, είναι γεγονός ότι υπήρξαν γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα και αδυναμίες. Μέσα από την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, Βουλευτών του «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», αναδείξαμε την αποτυχία του «επιτελικού κράτους» στη διοργάνωση της απογραφής και ζητήσαμε να δοθούν λύσεις και απαντήσεις. Τα αποτελέσματα της απογραφής με τη μείωση του πληθυσμού είναι γνωστά, με τα αντίστοιχα αριθμητικά στοιχεία για το νομό μας.
Αντιστοιχούν και απεικονίζουν την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Άρτας, αλλά και γενικότερα των περιοχών της χώρας που δεν διαθέτουν εναλλακτικές λύσεις για τις δραστηριότητες, το εισόδημα και τη ζωή των κατοίκων τους. Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά, με αφετηρία την εγκατάλειψη της υπαίθρου πολλά χρόνια πριν.
Η Άρτα εξακολουθεί να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον Πρωτογενή Τομέα. Η κατάρρευση των εισοδημάτων από την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τα τελευταία χρόνια, και η έλλειψη προοπτικής, οδήγησε σε γενικότερο μαρασμό την Τοπική Οικονομία και Κοινωνία. Επιδείνωσε με ταχύτητα το πρόβλημα της συρρίκνωσης του πληθυσμού.
Οι δύο τελευταίες κυβερνητικές περίοδοι δεν στήριξαν ουσιαστικά τους παραγωγούς, δεν τους ενίσχυσαν για τις απώλειες των εισοδημάτων, απογοήτευσαν κυρίως τη νέα γενιά. Το κόστος παραγωγής και η ακρίβεια οδήγησαν τις παραγωγικές δραστηριότητες σε αδιέξοδο. Δύσκολα μπορεί ένας νέος να μείνει στον τόπο του, ακόμα πιο δύσκολα κάποιος επιστρέφει.
Όσοι αυτά τα τελευταία χρόνια είχαν τη δυνατότητα και την πολιτική δύναμη, δεν κινήθηκαν στην κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών και προϋποθέσεων, που θα στήριζαν τις παραγωγικές και λοιπές εναλλακτικές οικονομικές δραστηριότητες στην Άρτα. Κανένα μεγάλο αναπτυξιακό, παραγωγικό, έργο υποδομής, δεν προχώρησε ή δεν ξεκίνησε, κανένα ειδικό πρόγραμμα δεν υλοποιείται. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.
Θα ήταν όμως μεγάλο μας λάθος να αποδεχθούμε άβουλοι και μοιραίοι αυτή την πραγματικότητα, να μας κυριεύσει η απογοήτευση και η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας. Όσο διακριτές είναι οι ευθύνες του κεντρικού κράτους και ιδιαίτερα των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, και των εκπροσώπων τους, άλλο τόσο απαραίτητη είναι η εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου μας με ευθύνη των τοπικών φορέων, των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας. Ένα σχέδιο που θα το υπηρετήσουμε όλοι με συνέπεια.
Από την πλευρά μου, θεωρώ αυτονόητη τη συνέχιση της προσπάθειάς μου για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για να αναστρέψουμε την πορεία των πραγμάτων για την Άρτα, όπως προσπάθησα, όλα αυτά τα χρόνια. Για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, στον τόπο μας, και ιδιαίτερα για τους νέους μας.
Στο πλαίσιο αυτό και με δείγμα γραφής την προσωπική μου διαδρομή και στάση ήταν και είναι προφανώς δεδομένη, πρώτα απ’ όλα για λόγους αρχής και όχι μόνο, η συμμετοχή μου στον αγώνα για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης, και του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την επερχόμενη κρίσιμη για τη χώρα μας εκλογική μάχη. Μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και πάλι, ως υποψήφιος βουλευτής. Με στόχο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα μας.
Ένα ΠΑΣΟΚ που έχει το πρόγραμμα και την πολιτική βούληση, που αποτελεί την αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση για να οδηγήσει τη χώρα σε μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, με αξιοπρέπεια για τη ζωή όλων των Ελλήνων. Οι αγώνες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, και σας καλώ να δώσουμε μαζί και αυτή τη μάχη, για να ανοίξουμε το δρόμο σε νέες ευκαιρίες, με πίστη και αισιοδοξία ότι μπορούμε να πετύχουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ