Ακατάσχετη και αφορολόγητη θα είναι η ενίσχυση ύψους 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους μετά από τροπολογία του αρμόδιου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Άρτας ΝΔ Γιώργου Στύλιου.
Η τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου από τη Βουλή, διασφαλίζει τον ανεκχώρητο και αφορολόγητο χαρακτήρα της ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η ενίσχυση, που είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αφορά την αγορά ζωοτροφών και τη στήριξη των κτηνοτρόφων απέναντι στο αυξανόμενο κόστος των αγροεφοδίων. Με την τροπολογία που ψηφίστηκε τα ποσά της ενίσχυσης πλέον καθίστανται αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα από τράπεζες ή την Εφορία. Ενώ εξαιρούνται και από τα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δικαιούχους.
Ο υφυπουργός δήλωσε σχετικά: «Σταθερά, με συνέχεια και με συνέπεια η κυβέρνηση στηρίζει τους παραγωγούς απέναντι στις διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις. Με την τροπολογία που ψηφίστηκε διασφαλίσαμε το ακατάσχετο της ενίσχυσης των 89 εκατ. ευρώ. Της ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών και πλέον προχωράμε στην καταβολή των ποσών στους δικαιούχους. Μελετάμε συνεχώς και αναζητούμε τρόπους στήρι- ξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ