Καταγγελία για την αγριότητα, όπως την χαρακτηρίζει, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εναντίον του αγροτικού μπλόκου της Καρδίτσας, εξέδωσε η ΟΑΣΝΑ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας), η οποία παράλληλα προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και στην περιοχή μας.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή που με περισσή αυστηρότητα εφάρμοσε η κυβέρνηση εναντίον των αγροτών του Θεσσαλικού κάμπου.
Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνοντας τον αγώνα επιβίωσης, στην προσπάθειά τους να στήσουν μπλόκο έξω από την Καρδίτσα αντιμετώπισαν την αγριότητα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είχε καμία τύχη. Τα τρακτέρ παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί κάτω από τον Ε65, στην παλιά εθνική οδό Καρδίτσας-Αθήνας. Παράλληλα, καθημερινά θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Οι αγώνες των συναδέλφων στη Θεσσαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ενισχυθούν με κινητοποιήσεις και στο νομό μας.
Αγωνιζόμαστε για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τη χρονιά που πέρασε και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής μας, θα μας εξασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στην κατανάλωση. Αγροτικό πετρέλαιο και πλαφόν 0,07 ευρώ /kw στο αγροτικό ρεύμα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει στο 100% από τις φυσικές καταστροφές άμεσα και δίκαια. Όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ