ΣΕ εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός Δήμου Αρταίων που αφορά την ανάθεση του έργου «βελτίωση οδικής ασφάλειας εθνικού – επαρχιακού δικτύου οικισμών του».
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις επί της οδού Άρτας – Κωστακιών, προϋπολογισμού 2.255.000 ευρώ με την καταληκτική ημερομηνία των προσφορών να λήγει την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» (Ταμείο Ανάκαμψης).
Στους Κωστακιούς, λοιπόν, και εντός του οικισμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων, θα κατασκευαστούν νησίδες, διαβάσεις πε- ζών και δύο κόμβοι, εκ των οποίων ο ένας γίνεται κυκλικός. Φυσικά το έργο περιλαμβάνει και τις ανάλογες φυτεύσεις, φωτισμό και διευθέτηση ομβρίων με σύνδεση στο υφιστάμενο δίκτυο, προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ από το Ταμείο Ανά- καμψης και 215.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.

Κυκλικό κόμβο αποκτά η Φιλοθέη
ΤΗΝ δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ύψος της Φιλοθέης περιλαμβάνει το έργο για το οποίο προκηρύχθηκε ήδη ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσής του από τον Δήμο Αρταίων.
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.120.000 ευρώ και ως καταληκτική ημερομηνία προσφορών από τους ενδιαφερόμενους ορίστηκε η 20η Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο» (Ταμείο Ανάκαμψης).
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της εθνικής οδού, βελτίωση της υφιστάμενης οδοποιίας, νέες φυτεύσεις, φωτισμό και διευθέτηση των ομβρίων με σύνδεση στο υφιστάμενο δίκτυο, προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και ποσό ύψους 360.000 ευρώ από δημοτικού πόρους.
Συγκεκριμένα στην Φιλοθέη, θα κατασκευαστεί πεντασκελής κυκλικός κόμβος, με βελτίωση της υφιστάμενης οδοποιίας σε μήκος 750 μέτρων.
Η δημοπράτηση των παραπάνω έργων αποτέλεσε προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου “και παρόλες τις χρονοβόρες διαδικασίες, κάνουμε πλέον το ουσιαστικό βήμα για την υλοποίησή τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ