Παρέμβαση με θέμα «Επιρροές για την σεξουαλικότητα», στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, υλοποίησε στο 1ο γυμνάσιο Άρτας, στην Β’ τάξη, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Άρτας.
Στόχοι του προγράμματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου, ήταν: Πρώτον, η αναγνώριση της προέλευσης και επαναπροσδιορισμός των προσωπικών αξιών, στάσεων και πεποιθήσεων των μαθητών σχετικά με τον έρωτα και την σεξουαλικότητα. Δεύτερον, η συνειδητοποίηση των στάσεων των παιδιών απέναντι στην διαφορετικότητα, στην σύγκρουση αξιών και στην πίεση της ομάδας για συμβιβασμό.
Χρησιμοποιώντας τεχνικές βιωματικής μάθησης προσπαθήσαμε με τα παιδιά να αναδείξουμε ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν συστήματα που προσδιορίζουν τις αξίες και επηρεάζουν την στάση και την άποψη του κάθε ατόμου για όλα τα σημαντικά πράγματα της ζωής του. Τα παιδιά δέχονται πληθώρα μηνυμάτων που κατηγο- ριοποιούνται σε: πρέπει – δεν πρέπει, επιτρέπεται – δεν επιτρέπεται. Τα μηνύματα αυτά είναι πολλές φορές αντιφατικά και ασαφή με αποτέλεσμα οι νέοι να βιώνουν έντονες εσωτερικές συγκρούσεις.
Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν με προθυμία σε όλες τις δραστηριότητες και τον πλούσιο προβληματισμό τους στη συζήτηση. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του σχολείου κ. Γάτα και την εκπαιδευτικό κ. Μαρίνα Καλαβρουζιώτου για την πρόσκληση συνεργασίας. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η Θεοδοσία Κομηλάγιου Θεοδοσία, κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου, Θεόδωρος Οικονομίδης, παιδοψυχίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ