Πέρασαν ακριβώς 21 χρόνια από τότε που έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού μας Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», όταν και τα μέλη του με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους να τον υπηρετήσω από θέση ευθύνης.
Συναισθάνθηκα αμέσως το χρέος μου να ξεπεράσω ακόμα και τον εαυτό μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων αυτών. Προπαντός όμως για να βάλω και εγώ το δικό μου μικρό λιθαράκι ώστε να φανώ αντάξια της ιστορίας του, του μεγάλου ονόματος που φέρει, αλλά και για να κρατήσει ζωντανή την πυξίδα πολιτισμού στην αγαπημένη μας πόλη.
Από τότε και μετά συμμετείχα ανελλιπώς στις εκλογικές διαδικασίες και κίνητρό μου γι’ αυτό αποτέλεσε η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που καλλιεργήθηκε με τα μέλη και την τοπική κοινωνία. Ένιωθα βαθιά συγκίνηση κάθε φορά που στις εκλογές επιφυλάσσονταν για μένα η πρώτη θέση στις προτιμήσεις, νιώθοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να φτάσει ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» όσο γίνεται ψηλότερα. Δώσαμε σκληρό αγώνα και σεμνύνομαι να πω ότι η προσπάθειά μας έφερε καρπούς. Θα μπορούσαν, βέβαια, να γίνουν ακόμα περισσότερα όμως στη ζωή δεν περνούν όλα από το χέρι μας.
Τα χρόνια δίπλα στον Σύλλογό μας από θέση ευθύνης θεωρώ ότι ήταν τα πιο δημιουργικά. Ήταν το δεύτερο σπίτι μου και οι άνθρωποί του δεύτερη οικογένειά μου. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον αείμνηστο πρόεδρό μας Βασίλη Καρατσιώλη, γιατρό, που δίπλα του επί δύο τριετίες έμαθα πάρα πολλά. Κι όταν στην δεύτερη τριετία του μου εμπιστεύθηκε τη θέση Β΄ αντιπροέδρου, το θεώρησα πολύ μεγάλη τιμή. Θα τον ευγνωμονώ για πάντα.
Αμέσως μετά και για τρεις τριετίες η συνεργασία μου με τον πρόεδρο Γιάννη Κουτσούμπα ήταν επίσης υποδειγματική. Συνεργάστηκα μαζί του από τη θέση της Α΄ αντιπροέδρου χωρίς ποτέ η σχέση μας να διαταραχθεί. Το ίδιο άψογοι ήταν οι δεσμοί και με τον τρίτο πρόεδρο, τον Νίκο Μπανταλούκα, που είχα την τύχη να πορευτούμε μαζί, πάλι από τη θέση της Α’ αντιπροέδρου για δύο τριετίες. Για όλους μας πάνω απ’ όλα ήταν ο «ΣΚΟΥΦΑΣ». Στην καρδιά μας, στη σκέψη μας, στην ψυχή μας, στο νου μας. Γιατί ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» είναι ιδέα, είναι χώρος που δίνει έδαφος να καλλιεργήσεις τη φαντασία, να δημιουργήσεις, να ανταλλάξεις σκέψεις και μέσα από τον διάλογο να μετουσιώνεις σε πράξη αυτά που περιμένουν τα μέλη αλλά και η Αρτινή κοινωνία. Είναι χώρος για τον οποίο αξίζει να παλεύεις και να αγωνίζεσαι και κάποια στιγμή θα σου το ανταποδώσει γιατί θα σε γεμίζει ως άνθρωπο. Έχεις ωστόσο πάντα ένα χρέος. Να πετύχεις.
Όμως, ετούτη τη στιγμή δεν θα ήθελα να την αφιερώσω εξ ολοκλήρου στον απολογισμό. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η ιστορία. Μετά από 21 χρόνια από θέσεις ευθύνης στον «ΣΚΟΥΦΑ» και ύστερα από την απόφαση μου να παραδώσω με το κεφάλι ψηλά την σκυτάλη σε νέους ανθρώπους, θέλω να την αφιερώσω στους Αρτινούς. Στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια, που με εμπιστεύτηκαν, που στο πρόσωπό μου αναγνώρισαν την προσφορά, μεταφέροντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τους αγαπώ πολύ και κρατώ μία μεγάλη αγκαλιά για όλους.
Προς τους εκλεγμένους στο ΔΣ ένα μόνο έχω να τους πω: Τον «ΣΚΟΥΦΑ» και τα μάτια σας. Να έχετε πάντα ομόνοια και αγάπη μεταξύ σας. Θα είμαι πάντα δίπλα σας. Στον «ΣΚΟΥΦΑ» και την Άρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ