Σε ένα ακόμη βήμα για την κατάρτιση της μελέτης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, προχωρούν ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τους Δήμους Νικ. Σκουφά, Κεντρ. Τζουμέρκων, Γ. Καραϊσκάκη και την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ηπείρου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου «ο Δήμος Αρταίων, οι όμοροι Δήμοι και η ΠΕΔ Ηπείρου, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες με βασικό στόχο την αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού της ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ανοικτή και συνεργατική διακυβέρνηση, έχει τεθεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση από την ΠΕΔ Ηπείρου το πρώτο μέρος της ΟΧΕ που αφορά την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και την στρατηγική για την ΟΧΕ.
Στόχος της ανοιχτής διαβούλευσης είναι η μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και φορέων στον σχεδιασμό της ΟΧΕ για την λίμνη ώστε ο Δήμος Αρταίων στη συνέχεια να μπορέσει να διεκδικήσει χρηματοδότηση για έργα και δράσεις από την νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027.
Το στρατηγικό σχέδιο υλοποιείται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της χώρας για την ΟΧΕ. Ο διάλογος έκλεισε χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ