Απάντηση στον Δήμο Β. Τζουμέρκων για την διαμαρτυρία που εξέδωσε αναφορικά με την τρίωρη αναμονή του αντιδημάρχου που πήγε να παραθέσει την άποψή του κατά του μικρού υδροηλεκτρικού στον Μελισσουργιώτικο ποταμό, χωρίς τελικά να την εκφέρει, δίνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Αναφέρει: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ για δήθεν απαξιωτική συμπεριφορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας προς τον Αντιδήμαρχό του κ. Γιωτόπουλο, επειδή δεν του επετράπη να λάβει το λόγο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).
Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πριν την σύγκληση του ΠΕΣΠΑ το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση και έχει το δικαίωμα εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί για τη δημόσια διαβούλευση, να λάβει γνώση των περιβαλλοντικών πληροφοριών που αφορούν ένα έργο ή μια δραστηριότητα, απευθυνόμενο είτε στην οικεία Περιφέρεια, είτε στον οικείο Δήμο είτε, τέλος, στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή.
Ωστόσο, πριν τη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ στις 24 Ιανουαρίου 2023 ουδέποτε εστάλη στην υπηρεσία μας έγγραφο αίτημα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου προκειμένου να λάβει μέρος, όπως εξάλλου έχουν κάνει κατά καιρούς άλλοι φορείς και ενδιαφερόμενοι.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τόσο κατά στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ στις 10 Ιανουαρίου 2023 αλλά και στη συνάντηση που έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη στις 14 Ιανουαρίου 2023, ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα του υδροηλεκτρικού σταθμού στο ρέμα Μελισσουργιώτικο. Φίλος μεν ο Δήμαρχος, φιλτάτη δε η αλήθεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ