ΕΙΝΑΙ από τις σπάνιες φορές που η εφημερίδα μας να κυκλοφορεί ακριβώς πρώτη του μηνός. Συμβαίνει, ωστόσο, σήμερα που είναι Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, οπότε την ευχή για «καλό μήνα» θα την πούμε με γεμάτο στόμα. Και θα πιάνει και όλες τις ημέρες. Με υγεία πάνω απ’ όλα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χιόνι. Έστω κι αν το βλέπουμε πέρα μακριά. Στην Ολύτσικα ας πούμε, το βουνό που είναι ορατό βόρεια της Άρτας με 1.974 μέτρα ύψος. Δεν το βλέπαμε ντυμένο στα λευκά μέχρι πρότινος και μας κακοφαίνονταν. Εδώ και κάποιες ημέρες όμως το τοπίο άλλαξε με το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του και πολύ μάς αρέσει. Τουλάχιστον να καταλάβουμε ότι είναι χειμώνας.

ΟΧΙ μόνο αυτό αλλά για να απαλλαγούμε και από τη μελαγχολική σκέψη πως η κλιματική αλλαγή τάχει σαρώσει όλα. Μόνο που δεν γνωρίζουμε αν οι επόμενες γενιές αντί για το φυσικό θα βλέπουν μόνο τεχνητό χιόνι, ακούγοντας τους παλιότερους να λένε «μια φορά κι έναν καιρό…».

ΚΑΜΙΑ έκπληξη όσον αφορά τους υποψηφίους βουλευτές Άρτας του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι τέσσερις που λέγονταν ότι θα κατέλθουν. Ήτοι κατά αλφαβητική σειρά Χρήστος Γκόκας, Χρήστος Μέγας, Χριστίνα Μαρέτη, Κατερίνα Ρίζου. Απέξω Γιάννης Παπαλέξης, Άλκης Παπαχρηστάκης, Χρυσοβαλάντης Αθανασίου, Σωτήρης Νάκας, Ηλίας Καρίνος. Το ερώτημα είναι αν θα έθεταν όλοι τις διαθεσιμότητές τους έτσι και γνώριζαν ότι η Άρτα θα γίνονταν διεδρική.
ΠΑΝΤΩΣ και ούτως εχόντων των πραγμάτων αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι μετά από πολλά χρόνια έντονης παρουσίας στην πολιτική και αυτοδιοικητική σκηνή, ο Γιάννης Παπαλέξης φαίνεται να αποχαιρετά τα έντονα φώτα του δημόσιου βίου. Τουτέστιν παραμένει ένας απλός πολίτης. Προς το παρόν φαίνεται να δίνει τον αγώνα δίπλα στην Τζένη Ταπραντζή.

ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτό που κάνει ο Χρήστος Μέγας με την υποβολή της ένστασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απώλεια της μιας από τις τρεις έδρες του νομού, διερωτόμαστε αν θα μπορούσε να την είχε κάνει ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος. Εφόσον όπως είπαν στον Χρ. Μέγα δύο έγκριτοι συνταγματολόγοι τεκμηριώνεται η πλημμελής απογραφή, δεν θα έπρεπε να είχε απασχολήσει και τον Δικηγορικό Σύλλογο; Ως νομικοί άλλωστε έχουν διαβασμένο το σύνταγμα.

ΑΝ είχε κανείς το χρόνο ώστε να μη απουσιάζει από καμιά εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα μάθαινε πολλά. Δεδομένου ότι εντός του έτους πάμε για εθνικές αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ευκαιρία για τους υποψηφίους και στα δύο μέτωπα να μη χάνουν καμία. Και μόνο η χωροταξία στα διάφορα κέντρα που διοργανώνονται, όπως και η ανταλλαγή ματιών, αρκεί για να βγάζει κανείς συμπεράσματα. Ωραία θα τα περνάγαμε.

ΚΑΙ με την ευκαιρία που μιλάμε για τις πίτες καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να έπαιρναν μαθήματα και από κανέναν χοροδιδάσκαλο. Όχι τίποτε άλλο αλλά γιατί ορισμένοι βλέπουμε ότι αντί να χορεύουν, κοτσαμπδάνε!

ΛΑΒΑΜΕ από τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» Γιάννη Κουτσούμπα το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του διότι μετά από μια μακρά διαδρομή δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για το ΔΣ. Λόγω πληθώρας ύλης θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο. Άλλωστε τέτοια κείμενα έχουν διαχρονική αξία.

ΤΟ «vouliwatch.gr» έδωσε στοιχεία για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών από τις τελευταίες εκλογές έως τώρα, τα οποία την αξιολογούν με βάση τις ερωτήσεις που κατέθεσαν αλλά και τις αναφορές. Από την Ήπειρο μακράν πρώτος εμφανίζεται ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας με 2.023 ερωτήσεις και 138 αναφορές. Μάλλον θα πρέπει να είναι και από τους πρώτους πανελλαδικά. Αν μη τι άλλο.

ΚΑΙ ενώ ο Κώστας Μπάρκας δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τους υπουργούς που είναι υποχρεωμένοι να απαντούν, στον ίδιο νομό (Πρέβεζας) βλέπουμε τον έτερο βουλευτή (ΝΔ) να εμφανίζει την χαμηλότερη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Ο Στέργιος Γιαννάκης με 15 μόνο ερωτήσεις και 25 αναφορές βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ όλων των βουλευτών της Ηπείρου. Μάλλον βλέπει ότι είναι λυμένα όλα τα προβλήματα!

ΑΠΟ την Άρτα την πρωτιά κατέχει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας που κατέθεσε 314 ερωτήσεις και 178 αναφορές, ακολουθεί η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) με 217 ερωτήσεις και 33 αναφορές και κατόπιν ο Γιώργος Στύλιος (ΝΔ) με 24 ερωτήσεις και 21 αναφορές. Καθόλου άσχημα οι δύο πρώτοι κι όσο για τον τρίτο, ως υφυπουργός, αξιολογείται περισσότερο για το κυβερνητικό έργο που παράγει. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονο από την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης. Τα περισσότερα για όλους όμως θα φανούν πίσω από το παραβάν.

Η μέτρηση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας συνειρμικά μάς οδηγεί στην απώλεια μιας έδρας στο νομό από τις προσεχείς εκλογές και μετέπειτα. Χάνεται μια φωνή κι αυτό είναι πολύ άσχημο. Πίσω από τις ερωτήσεις υπάρχουν ανάγκες ομάδων πολιτών, επιχειρήσεων, συλλόγων και φορέων που είθε να μην μένουν αναπάντητες. Αντί για τους τρεις βουλευτές έως τώρα το βάρος πέφτει πλέον στους δύο. Δημιουργείται κενό.

ΔΕΝ ήταν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο “μαγνήτης” για την πολυπληθή συγκέντρωση του Γιώργου Στύλιου στην κοπή της πίτας. Και δεν ήταν διότι ουδεμία ανακοίνωση προηγήθηκε που να κάνει γνωστή την παρουσία του. Ούτε βεβαίως όταν από το πολιτικό του γραφείο καλούσαν τον κόσμο, έλεγαν ότι θα είναι παρών και ο υπουργός. Απλά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδειξε ότι εξακολουθεί να έχει… ρεύμα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ