ΩΣ φυσικό κι όχι ως πολιτικό πρόσωπο υποβάλλει την ένστασή του με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απώλεια της μιας από τις τρεις εκλογικές έδρες του νομού ύστερα από τα αποτελέσματα της απογραφής 2021, ο Χρήστος Μέγας (φωτο), δημοσιογράφος.
Όπως αναφέρουμε και στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, η ένσταση υποβάλλεται για πλημμελή απογραφή, κάτι που στηρίζει και θεμελιώνει μέσα από πραγματικά γεγονότα. Πόνεσε πράγματι πολλούς αυτή η απώλεια, αλλά το περίεργο είναι πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Ούτε μια ανακοίνωση με την οποία να αναφέρεται «ελάτε να κάνουμε κάτι… να δούμε αν μπορούμε να την περισώσουμε… αν πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες», τίποτε απολύτως. Σιγή ιχθύος απ’ όλους, κόμματα και φορείς. Όλοι το αντιμετωπίζουν εντελώς παθητικά, μοιάζουν σαν να το πίνουν με το ζουμί τους. Σάμπως δηλαδή το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Και για κάποιους σαν να μην τους αφορά.
Αρθρογράφησε επ’ αυτού ο Χρήστος Μέγας και αν δεν κάνουμε λάθος ήταν ο μόνος. Έδειξε με στοιχεία ότι η έδρα χάθηκε κυρίως από την Δημοτική Ενότητα Αρταίων. Αυτό τον οδήγησε σε έρευνα και βρήκε ότι σε πολλούς απ’ αυτούς που έμειναν εκτός απογραφής δεν τους χτύπησε κανείς την πόρτα, ενώ σε άλλους που με επιμονή ζητούσαν τους κωδικούς για να απογραφούν δεν τους απέστειλαν ποτέ. Και πολλά άλλα βέβαια που τεκμηριώνουν την ελλιπή απογραφή.
Ο ίδιος, ωστόσο, δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά, δεν παραδόθηκε και δεν λιποψύχησε. Κι επειδή ακόμα και φυσικό πρόσωπο δικαιούται να υποβάλει ένσταση, πήρε την απόφαση να το κάνει.
Κι όταν τον ρωτήσαμε γιατί, απάντησε με την ευθύνη που καλείται να έχει κάθε ενάρετος πολίτης, χωρίς βεβαίως να κρύβει την συναισθηματική του φόρτιση και την αγάπη του για το νομό: «Το οφείλω στην Άρτα και θα το κάνω». Είθε να δικαιωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ