Η περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στα Ιωάννινα.
Είναι κάτι που αναγνωρίστηκε από τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου καθώς και από εκπροσώπους της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος αλλά και της Συνεταιριστικής αντίστοιχης της Ηπείρου, που συμμετείχαν στην συνεδρίαση. Ταυτόχρονα αναγνώρισαν από κοινού την αναγκαιότητα στήριξης των μικρών, μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας, ενώ ζητήθηκε η άρση των δυσκολιών πρόσβασης των επιχειρήσεων για την εξασφάλιση χαμηλότοκου τραπεζικού δανεισμού.
«Το υψηλό κόστος τραπεζικής χρηματοδότησης – τονίστηκε – επιβραδύνει την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες για καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία και δημιουργεί ανισότητες σε επίπεδο ανταγωνισμού».
Ο Αλέξανδρος Πάσχος, πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου στηρίζουν την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της.
Η ανάγκη συμμετοχής τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι επιτακτική». Ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε: «Τα επενδυτικά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα στηρίζουν διαχρονικά οι Συνεταιριστικές Τράπεζες, ενισχύοντας την οικονομική μεγέθυνση της περιφέρειας της χώρας.
Ωστόσο, η μη συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης για παροχή φθηνών κονδυλίων, επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς στερεί τη δυνατότητα μείωσης του κόστους χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις αυτές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ