ΤΟ μήνυμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Άρτα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι σαφέστατο, όπως εμφανέστατα γίνονται και οι αποδέκτες του.
ΣΕ ένα σημείο της ανακοίνωσης που εξέδωσε και η οποία αποτέλεσε πρωτοσέλιδο σε ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, σημειώνεται: «Ως Γενική Συνέλευση, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι σε μια σειρά από πολιτικές επιλογές που έχουν απαξιώσει τις στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας για φοιτητές και προσωπικό…».
ΔΕΝ αναφέρουν ονόματα, νομίζουμε όμως ότι υπονοούνται, καθότι πίσω από τις «πολιτικές επιλογές» βρίσκονται εκπρόσωποι του δημόσιου βίου, τουτέστιν πολιτικά πρόσωπα.
ΤΑ πολιτικά πρόσωπα υπηρετούν μεν τα κόμματά τους, πολύ περισσότερο όμως καλούνται να εκφράσουν τις ανάγκες του δημοσίου συμφέροντος, στο οποίο ενσωματώνεται φυσικά και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
ΠΛΗΝ των προσώπων που κινούνται στην σφαίρα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ανάλογη είναι η ευθύνη που φέρουν και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρώτου αλλά και δεύτερου βαθμού.
ΤΟΝ κώδωνα του κινδύνου το εν λόγω Τμήμα κρούει με την ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφουν 11 καθηγητές και μεταξύ αυτών ο κοσμήτορας Αθανάσιος Τρικούπης.
ΚΑΙ τον κρούουν διότι τα μαθήματα σπουδών εξακολουθούν να γίνονται μέσα σε αίθουσες που δεν πληρούν ούτε καν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την σωματική ακεραιότητα φοιτητών αλλά και καθηγητών, κάτι που άλλωστε περιγράφεται αναλυτικά και με αποδείξεις στην ανακοίνωση.
ΤΟ θέμα δεν είναι καινούργιο, έρχεται από παλιά, είναι γνωστό, το ξέρουν όλοι και μόνο όταν από κάποιους ακούγεται καμιά πομφόλυγα, όπως παραδείγματος χάρη να αγοραστούν οι αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας κοντά στο ιστορικό γεφύρι για στέγαση του Τμήματος… ανάβουν τα αίματα.
ΚΑΙ όλα αυτά τη στιγμή που στο «κάμπους» Κωστακιών υπάρχει έκταση όχι μόνο γι’ αυτό αλλά για να στεγαστεί ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!
ΕΠΕΙΔΗ αρκετές φορές έχει γίνει λόγος, δημιουργώντας έναν κύκλο αντιπαράθεσης, για την μεταφορά του στα Ιωάννινα, διατυπώνεται η εξής απορία: Πώς εκεί θα έβρισκαν τρόπο στέγασης και στη Άρτα που ιστορικά το φιλοξενεί, δεν βρίσκεται;
ΕΙΝΑΙ κάτι που πρέπει να μάς προβληματίσει και μάλιστα πολύ σοβαρά.
ΜΗΠΩΣ στα Ιωάννινα διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη, μήπως λειτουργούν περισσότερο συλλογικά απ’ ότι εμείς, μήπως έχουν «μπάρμπα στην κορώνη», μήπως αντιλαμβάνονται την αδυναμία διαχείρισης του θέματος και προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν;
ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ παράλληλα και το παρακάτω ερώτημα: Χτύπησαν αλήθεια ποτέ την πόρτα του υπουργείου Παιδείας οι εκπρόσωποι του τοπικού δημόσιου βίου για να διεκδικήσουν την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το δημοφιλέστερο όλων, Τμήμα Μουσικών Σπουδών;
ΕΝ ανάγκη σκέφτηκαν ποτέ ότι η πρωτοβουλία τους θα είχε ίσως καλύτερο αποτέλεσμα αν έπαιρναν τη απόφαση να πάνε στο αρμόδιο υπουργείο όλοι μαζί, ζητώντας παράλληλα να τους ακολουθήσει αντιπροσωπεία του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων;
ΤΙ κάθονται και τί περισσότερο από το σήμα sos της Γενικής Συνέλευση του Τμήματος περιμένουν ώστε να κλείσει επιτέλους αυτή η χαίνουσα πληγή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ