ΣΤΑ 13 ανήλθαν συνολικά τα βραβεία «Best City Awards» που απέσπασαν Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμοι, ύστερα από αξιολόγηση 39μελούς κριτικής επιτροπής αποτελούμενη από φορείς της αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς, έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της σχετικής αγοράς, τα οποία και απονεμήθηκαν την Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Δήμος Αρταίων
Από τα συνολικά 13, τα πέντε ήταν «χρυσά», τα πέντε «αργυρά» και τα τρία «χάλκινα». Ανάμεσα στους βραβευθέντες βρέθηκε και ο Δήμος Αρταίων που απέσπασε ένα «αργυρό» βραβείο που καταχωρήθηκε στην ΔΕΥΑΑ για την κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών, στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη Υποδομών. Κι ακόμα δύο «χάλκινα», πρώτον, για το Arta Web TV Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας, στην κατηγορία συστήματα διαχείρισης πολιτισμού και ψυχαγωγίας και δεύτερον, για την αναβάθμιση και βελτίωση ενεργειακής από- δοσης σε δομές εκπαίδευσης και άθλησης, στην κατηγορία εκπαιδευτικές δομές.
Το ARTA WebTV σε αριθμούς: 35 μήνες on air. 1.040 συνδρομητές. 155.000 προβολές. 450 videos. 75+live streaming.
Η ενεργειακή αναβάθμιση σε αριθμούς: Πέντε σχολικά συγκροτήματα (γυμνάσιο Γραμμενίτσας, δημοτικό σχολείο Χαλκιάδων, δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Καλαμιάς, 1ο δημοτικό σχολείο Άρτας, 1ο γυμνάσιο και 1ο λύκειο Άρτας). Κολυμβητήριο. Δημαρχείο. Συνολικός προϋπολογισμός 2.305.400 ευρώ.
Η βράβευση της ΔΕΥΑΑ για: Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων σε 10 οικισμούς. Σύνδεση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των ακινήτων με τους αγωγούς του δικτύου αποχέτευσης. Προστασία Αράχθου. Προστασία Αμβρακικού Κόλπου.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ανέφερε: «Για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος μας, η ΔΕΥΑΑ και οι εργαζόμενοί μας, επιβραβεύονται πανελλαδικά στα Best City Awards 2023 για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες της Άρτας. Η φετινή “συγκομιδή” είχε τρία βραβεία. Τα βραβεία που πήραμε, πέραν της προφανούς συμβολικής τους αξίας έχουν και ουσιαστικό περιερχόμενο. Δύο από τις τρεις υπηρεσίες που βραβεύονται έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις των καιρών: η ενεργειακή αναβάθμιση και η ψηφιοποίηση της πληροφορίας. Και το τρίτο βραβείο, έχει να κάνει με τις “τρύπες” προηγούμενων δεκαετιών που αυτή η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να κλείνει. Πέρα από λόγια, δήθεν κλπ, η αλήθεια και το έργο μας δικαιώνονται. Και τιμούνται πανελλαδικά. Και προχωράμε!».
Τα «χρυσά» βραβεία
Δύο «χρυσά» βραβεία, εν τω μεταξύ, έλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου, το πρώτο για την οδό Σταύρου Νιάρχου που αξιολογήθηκε ως ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος αναβαθμίζοντας την πόλη των Ιωαννίνων, στην κατηγορία έργα οδοποιίας και το δεύτερο για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου, στην κατηγορία βιώσιμη αστική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.
«Χρυσά» βραβεία έλαβαν επίσης το «Anilio Park» (Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου Μετσόβου), το καλύτερο της Ελλάδας στην κατηγορία «έργα χώρων αναψυχής». Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων /Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής/ VirtualLand: Μια διαδραστική εμπειρία εμβύθισης στην ιστορία, στους θρύλους και τις παραδόσεις της διασυνοριακής περιοχής της Ελλάδας – Αλβανίας, στην κατηγορία εικονικές περιηγήσεις μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων. Ο Δήμος Ζίτσας για την εγκατάσταση περιβαλλοντικών σταθμών, στην κατηγορία συστήματα μέτρησης ποιότητας αέρα.
Τα «αργυρά»
«Αργυρά» βραβεία έλαβαν: Δήμος Ιωαννιτών για το Πάρκο Πολιτισμού – Διασύνδεση, ανάπλαση αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, κοινοχρήστων οδών και πλατειών στο Κάστρο Ιωαννίνων, στην κατηγορία έργα ανάπλασης.
Δήμος Κόνιτσας για έργα πλακοστρώσεων και καλντεριμιών σε δημοτικές οδούς και ανάδειξη παραδοσιακού τρόπου χρήσης της πέτρας στην οδοποιία, στην κατηγορία έργα οδοποιίας.
Δήμος Πάργας για το 2ο δημοτικό σχολείο Καναλλακίου για τη μελέτη με όραμα ένα πράσινο σχολείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου, στην κατηγορία εκπαιδευτικές δομές.
Σύνδεσμος Δήμου Ιαματικών Πηγών του Δήμου Κόνιτσας και Πρέβεζας, στην κατηγορία ψηφιακός τοπικός τουριστικός οδηγός και mobile εφαρμογές.
Τα «χάλκινα»
Τα «χάλκινα» βραβεία έλαβαν: ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας (πρόληψη υγείας) του προγράμματος «Τηλεϊατρικής», στην κατηγορία συστήματα τηλεϊατρικής και τηλεπρόνοιας.
Η διοργάνωση
Τα «Best City Awards» διοργανώνει η εταιρεία «Boussias Events», υπό την αιγίδα της ΚΕΔ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας. Σκοπός τους είναι η επιβράβευση της καινοτομίας και ποιότητας ζωής στις Ελληνικές πόλεις. Πρόκειται για τα μοναδικά και κορυφαία βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης που αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ