Σε δεύτερη δόση ενίσχυσης των αγροτών για αγροτικό πετρέλαιο, πριν από τις εθνικές εκλογές και πιθανότατα μέχρι τον Μάρτιο 2023, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μιας και το αίτημα τίθεται ευρέως και από τις οργανώσεις του κλάδου.
Η σκέψη κερδίζει έδαφος από τη στιγμή που σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι όχι μόνο δεν θα προβάλλονται αντιρρήσεις, αντίθετα υποστηρίζονται τέτοιου είδους αποφάσεις προκειμένου να υπάρξει κατευνασμός της ενεργειακής κρίσης.
Οι πληροφορίες θέλουν τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης να έχουν διερευνήσει το θέμα με τους ιθύνοντες των Βρυξελλών και το οικονομικό επιτελείο να μην έχει καμιά αντίρρηση σε μια οριζόντια ενίσχυση των αγροτών αυτού του είδους, στο δρόμο προς τις εκλογές. Αυτό που μένει να διευκρινισθεί είναι το ακριβές ποσό, το οποίο θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τα περιθώρια του δημοσιονομικού χώρου, όπως αναφέρει συχνά στις τοποθετήσεις του ο κ. Σταϊκούρας.
Με βάση πάντως το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο το οποίο τίθεται από τον ορίζοντα των εκλογών, είναι πολύ πιθανό και το ποσό ενίσχυσης να είναι το ίδιο με το 2022, δηλαδή περί τα 60 εκατ. ευρώ και τις διαδικασίες να ακολουθήσουν την ίδια απλή λογική των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Περιττό ίσως να αναφερθεί ότι μια ακόμα δόση αγροτικού πετρελαίου, μπορεί να λειτουργήσει αφοπλιστικά στις υπό διερεύνηση προσπάθειες των καθοδηγητών των μπλόκων να στρέψουν τα τρακτέρ προς τις εθνικές οδούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ