«Μετά το πρόσφατο συμβάν διακοπής ηλεκτροδότησης σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων και προκειμένου να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια, σεβόμενος τον Αρτινό λαό, θέτω υπόψη σας τις ακόλουθες διευκρινίσεις», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Δημ. Ευαγγέλου, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία».
Οι διευκρινήσεις που δίνει είναι οι εξής: «Δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, αν και σήμερα (περασμένη Τετάρτη) έλαβε χώρα συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, στην επαναλαμβανόμενη ερώτησή μου αν δόθηκε εντολή να πληρωθεί ο λογαριασμός ρεύματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Στην ίδια συνεδρίαση, απεδείχθη περίτρανα ότι χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής, οπότε είναι απορίας άξιον γιατί δεν δόθηκε εντολή να πληρωθεί ο λογαριασμός ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης και, κατά συνέπεια, η ταλαιπωρία της σχολικής κοινότητας.
Ενόσω ήμουν Αντιδήμαρχος Παιδείας (σσ η θητεία μου έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2022), με την Γ’ κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολικών μονάδων που αποδό- θηκε στην Σχολική Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2022, φροντίσαμε να εξοφληθούν λογαριασμοί ρεύματος που είχαν κοινοποιηθεί στην υπηρεσία μας μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή, θεωρώντας αυτονόητο ότι αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Δήμου.
Μη επιθυμώντας να κουράσω επιπλέον παραθέτοντας αριθμούς, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ και στα ακόλουθα για τα οποία υπάρχουν και τα απαραίτητα έγγραφα που τα αποδεικνύουν: 1. Οι Σχολικοί Τροχονόμοι πληρώθηκαν έως και το μήνα Νοέμβριο του 2022, όταν και ήμουν ακόμα Αντιδήμαρχος Παιδείας γιατί θεώρησα ότι τα ελάχιστα χρήματα με τα οποία αμείβονται, συγκριτικά με το λειτούργημα που επιτελούν, τους είναι απαραίτητα για την διαβίωσή τους. 2. Όσες φορές αιτήθηκα επιχορήγηση από τον Δήμο για αντιμετώπιση προβλημάτων και κάλυψη εκτάκτων αναγκών των σχολείων, εισέπραττα αρνητική απάντηση και είναι ενδεικτικό ότι τα έτη 2021 και 2022, οι Σχολικές Επιτροπές δεν έλαβαν καμία επιχορήγηση από τον Δήμο, αισθανόμενος έτσι αδικημένος συγκρίνοντας με επιχορηγήσεις που ελάμβαναν οι Σχολικές Επιτροπές τα προηγούμενα έτη. 3. Με αυτά τα δεδομένα και προσπαθώντας να διαχειριστώ τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου, κατέβαλα προσπάθεια να αντλήσω πόρους και αιτήθηκα έστω την απόδοση από τον Δήμο στις Σχολικές Επιτροπές εσόδων από εισπραχθέντα σχολικά μισθώματα, που όπως αντιλήφθηκα δεν είχαν αποδοθεί από το έτος 2015, πράγμα που μέχρι και τη λήξη της θητείας μου δεν έγινε.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα από όσα προσπάθησα να φέρω εις πέρας κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, με τους ελάχιστους πόρους που διέθετα, αλλά σκοπός του δελτίου Τύπου δεν είναι ο απολογισμός της δράσης μου ως Αντιδήμαρχος, αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας, στο πλαίσιο της λογοδοσίας που θα πρέπει να διακρίνει όσους ασχολούνται με τα κοινά του τόπου.
Μη επιτρέποντας καμία μομφή στο πρόσωπό μου και καμία σκιά στο έργο που έχει επιτελεστεί συνολικά από την υπηρεσία, οφείλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν δίπλα μου με αυταπάρνηση και επειδή κάποιοι άλλοι σίγουρα δεν θα το πράξουν, σας ζητάω εγώ μια συγγνώμη για πράγματα που εκείνοι δεν έκαναν, ως όφειλαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ