EINAI δικαίωμα του κάθε δημόσιου προσώπου που ασχολείται με την πολιτική να κάνει τις επιλογές του και να πηγαίνει όπου θέλει. Ακόμα και με τον… Βούδα, που λέει ο λόγος. Αποτελεί όμως δικαίωμα και του κάθε πολίτη να παρακολουθεί την πολιτική του συμπεριφορά και αναλόγως με τα συμπεράσματα που βγάζει να κρίνει αν είναι άξιος να τον εμπιστεύεται προκειμένου να τον εκπροσωπήσει.

ΤΑ λέμε όλα αυτά διότι την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα απόσχισης από τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία». Ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος και παρέδωσε την έδρα. Ναι, αλλά μέχρι τότε άλλα έλεγε…

…ΕΛΕΓΕ ότι θα κατέλθει εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, δίνοντας μάλιστα τα χέρια μαζί του. Η φωτογραφία με φόντο το Κάστρο δεν χωρά καμία διάψευση ως προς τούτο. Και δω είναι που έρχεται ο κοινός νους και λέει: «Αφού δεν κράτησες τον λόγο σου για ένα τόσο σοβαρό θέμα πώς μπορείς να είσαι άξιος εμπιστοσύνης;». Μπορεί να είναι;

ΜΕ το κείμενο της παραίτησής του ο Κώστας Χαρακλιάς δεν αποσαφήνισε αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλον συνδυασμό, ούτε καν το άφησε να εννοηθεί. Ας πούμε όμως ότι ενδεχομένως και να είναι. Με τί πρόσωπο θα εμφανιστεί για να ζητήσει την ψήφο των πολιτών και ποια αλήθεια θα είναι η αντίδρασή του αν του πουν «εσύ κορόιδεψες τον δήμαρχο εμάς θα υπολογίσεις;». Νομίζουμε ότι είναι χαρακτηριστική περίπτωση αναξιοπιστίας. Και είναι και νέος!

ΑΣΧΗΜΗ εντύπωση, εν τω μεταξύ, προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Κώστας Χαρακλιάς με το κείμενο της παραίτησής του ευχαριστούσε τους πάντες, όχι όμως και τον δήμαρχο. Και να πείτε ότι δεν τον τίμησε με θέση αντιδημάρχου; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

ΘΕΜΙΤΟ είναι να έχει κάποιος φιλοδοξίες για να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται τα σκαλιά της εξουσίας, όμως όταν αυτό επιχειρείται με ίντριγκες και μεθόδους παλαιοκομματικού χαρακτήρα δεν περνά απαρατήρητο από την κοινή γνώμη.

ΠΡΩΤΗ επιλαχούσα του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» μετά την παραίτηση του Κώστα Χαρακλιά είναι η Χαρά Σφαλτού, δικηγόρος, σύζυγος του προσφάτως αιφνιδίως αποθανόντος Λεωνίδα Τσιαντή που διετέλεσε πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αποδέχτηκε την θέση, αλλά θα αποσχιστεί κι αυτή από την παράταξη που κατήλθε.

ΑΥΤΟ που ακούγεται είναι ότι θα ορκιστεί μεν αλλά στη συνέχεια θα ανεξαρτητοποιηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να διάκειται και τόσο φιλικά προς τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία», προσχωρώντας ίσως περισσότερο προς την πλευρά που σήμερα βάλει εναντίον του δημάρχου. Αν ήταν δική της σκέψη να ακολουθήσει αυτή την τακτική, δηλαδή της αποδοχής πρώτα και της ανεξαρτητοποίησης μετά, δεν το ξέρουμε. Ούτε αν απλά γίνεται για να δημιουργηθεί ένας καινούργιος ντόρος.

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι αυτό που ζει σήμερα ο δήμαρχος Αρταίων δεν θάθελε να το ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός του. Όχι τόσο γιατί σύμβουλοί του επέλεξαν άλλο δρόμο αλλά διότι βιώνει με ιδιαίτερη σκληρότητα την αχαριστία, καθώς άνθρωποι που εμφανίζονταν πάνω απ’ όλα ως φίλοι σήμερα μεταμορφώνονται σε «αυτοδιοικητικούς εχθρούς» και πολέμιοί του. Θα πρέπει να διαθέτει κανείς υπέρτερες ψυχικές αντοχές για να αντιπαρέλθει αξίες που βλέπει να καταρρέουν. Αλλά όσο ζει, ο άνθρωπος μαθαίνει…

ΕΝ τω μεταξύ όλο αυτό που γίνεται με το «αντάρτικο» που ξέσπασε στον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία» θα πρέπει να είναι βαθιά οργανωμένο και συντονισμένο. Χριστόφορος Σιαφάκας, Δημήτρης Ευαγγέλου και Κώστας Χαρακλιάς που αποσχίσθηκαν θα πρέπει όλοι να είναι μέλη της ΝΔ. Μήπως το κόμμα τοπικά γνωρίζει κάτι περισσότερο; Μήπως να βγει δημοσίως και να ενημερώσει τουλάχιστον τα μέλη του ότι διαχωρίζει την θέση του από τα επισυμβαίνοντα;

ΕΙΧΑΝ απήχηση όσα στο προηγούμενο φύλλο σημειώσαμε για το άσχημο κλίμα που επικρατεί στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Άρτας, το οποίο γιατρός το θέλει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και ως ένα μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως το επιτρέπει η διοίκηση. Και τέλος πάντων που βρίσκει την ασυλία και τα κάνει όλα αυτά.

ΕΝΩ γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσιολογικό τμήμα, δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Είθε να ανοίξουν στόματα.

ΚΑΙ παγετός να επικρατήσει, εκτός αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ θα μείνουν οι παραγωγοί μανταρινιών διότι η ημερομηνία που είναι καθορισμένη για κάτι τέτοιο λόγω καταστροφών, έχει παρέλθει. Είναι η 15η Ιανουαρίου. Οπότε για την πλειονότητα των παραγωγών είναι μια χαμένη χρονιά, καθότι για την προστασία του εισοδήματός τους ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δυστυχώς.

ΤΗΝ πιο ψύχραιμη αλλά και πιο ορθή φωνή για το ρεύμα που έκοψε η ΔΕΗ στο 7ο δημοτικό σχολείο την ακούσαμε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας. «Το ταμειακό απόθεμα των σχολείων έχει συρρικνωθεί σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο – σημειώνει – που δεν επιτρέπει να έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα». Ευθύνες επιρρίπτει στην κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας, αλλά και τον Δήμο Αρταίων που όπως αναφέρει «απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις». Χρειάζεται να τα λέμε και το ΕΚΑ δεν κρύβει λέξεις.

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ανάδοχος για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου Βίγλας που είναι ο Κ. Τσιρώνης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ και θεωρείται σημαντικό για την αγροτική ανάπτυξη. Να ακούμε να γίνεται και τίποτε καλό.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ