ΑΠΟ το ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) χρηματοδοτείται το έργο που αφορά το αντλιοστάσιο Βίγλας ΓΟΕΒ Άρτας, για το οποίο σε συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο που είναι ο Κωνσταντίνος Τσιρώνης.
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου πενήντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ και σημασία έχει μεν η πηγή χρηματοδότησης όμως εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο φορέας που το υλοποιεί, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Περιφέρεια. Έχει σημασία διότι όταν πρόκειται για οργανωμένες και συντονισμένες υπηρεσίες αποφεύγονται καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και άλλα εμπόδια. Κι επειδή η Περιφέρεια διαθέτει τέτοιες υπηρεσίες υπήρξε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, οπότε δεν απομένει παρά η εγκατάσταση της εταιρείας ούτως ώστε να ξεκινήσει το έργο.
Πρέπει όμως να πούμε και κάτι άλλο. Ανάμεσα στον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, έχει οικοδομηθεί μια πολύ καλή σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εμείς θα προσθέταμε και σ’ ένα κοινό όραμα.
Ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος για παράδειγμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και για τους δύο, κάτι που εμπράκτως αποδεικνύουν, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την «βαριά βιομηχανία». Ιδιαιτέρως για το νομό Άρτας.
Όταν, λοιπόν, βλέπουν ροές χρημάτων για την βελτίωση των υποδομών δεν χάνουν την ευκαιρία να «τρέξουν» τις διαδικασίες, ώστε να επακολουθήσει ταχύτατη αξιοποίηση των πόρων. Όπως άλλωστε συνέβη και με το αντλιοστάσιο Βίγλας που είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του αγροτικού κόσμου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ό,τι περνάει από το χέρι τους δεν το αφήνουν να πέσει κάτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ