Την 3η αποστολή για το 2023 θα πραγματοποιήσει το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) ώστε να βρεθεί για 1η φορά στα Άγναντα Άρτας.
Η αποστολή γίνεται στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Η αποστολή των ΚΙΜ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ερμή Θεοχαρόπουλου, του αθλητή ορειβασίας και του ορειβατικού σκι που χάθηκε πρόωρα.
Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στα Άγναντα είναι: Καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος, γυναικολόγος, γενικός χειρουργός, διαιτολόγος. Επιπλέον, διαδικτυακά θα συμμετέχουν στο έργο των ΚΙΜ στα Άγναντα οι ακόλουθες ειδικότητες: Νευρολόγος και ψυχολόγος.Τα ιατρεία θα διεξαχθούν στο Κέντρο Υγείας μεθαύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου από 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα. Σάββατο 28 Ιανουαρίου τις ίδιες ώρες. Κυριακή 29 Ιανουαρίου, επίσης τις ίδιες ώρες.
Θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις: Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία. Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος. Μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς. Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών. Έλεγχος προστάτη. Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων και σπίλων. Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας). Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχος. Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης. Βυθοσκόπηση. Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση. Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες,ν.Parkinson). Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών. Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση. Εκπαίδευση Α΄ βοηθειών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (Δευτέρα έως Παρασκευή από 1 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα).
Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εκατόν τριάντα πέντε αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ