ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ο Χριστόφορος Σιαφάκας ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία» η ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) ΝΔ Άρτας, σύμφωνα με τα όσα μάς ανέφερε σε συνομιλία μας ο πρόεδρός της Νίκος Σπύρου.


Η οργάνωση ζήτησε από τον κ. Σιαφάκα την παραίτησή του από την θέση τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, κάτι που από τον ίδιο έγινε δεκτό. Υποθέτουμε ότι η ΔΕΕΠ το έκανε και ως έκφραση της βαθιάς της διαφωνίας με την κίνηση αυτή, αλλά και διότι πήγε στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει στήριξη. Υπέβαλε, λοιπόν, την παραίτησή του επικαλούμενος, όπως πληροφορούμαστε, λόγους πολλών υποχρεώσεών του, αποσιωπώντας ωστόσο την κάθοδό του ως υποψηφίου δημάρχου Αρταίων.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν ανέστειλε την κομματική του δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι δηλώνει ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος. Όσο για το αν η ΔΕΕΠ κίνησε τις διαδικασίες διαγραφής του, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν έγινε διότι, όπως λέχθηκε, δεν υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.
Επειδή όμως τόσο ο δήμαρχος Αρταίων όσο και ο Χριστόφορος Σιαφάκας είναι μέλη της ΝΔ, ετέθη από την εφημερίδα μας μέσω αυτής της στήλης το ερώτημα ποιόν από τους δύο στηρίζει ή αν είναι και με τους δύο. Επίσημη απάντηση ως προς αυτό δεν έχει δοθεί, όμως έγινε υπενθύμιση ότι ο Χρήστος Τσιρογιάννης αποτέλεσε και αποτελεί επιλογή της ΝΔ.
Όλα αυτά, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι θα ξεκαθαρίσουν πλήρως μετά τις εθνικές εκλογές, όταν και θα εκδοθούν οι επίσημες ανακοινώσεις. Αυτό πάντως είναι και το σωστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ