Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, Αμφιβολίες τρελές.


Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπως καταγγέλλει η ίδια σε επιστολή της, στην οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν εκτός ΕΣΥ.
Ενδεικτικά στην επιστολή της αναφέρει: «Παραιτούμαι από το ΕΣΥ ή μάλλον εξαναγκάζομαι σε παραίτηση. Οι λόγοι της απόφασής μου να παραιτηθώ είναι γνωστοί στη διοίκηση από τα αναρίθμητα έγγραφα τα οποία έχω καταθέσει και στα οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση εκτός από “εντέλλεσθε”. Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί με αυταρχικό τρόπο μου επιβλήθηκε να συμμετέχω σε διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών παρά την έγγραφη και έντονη αντίθεσή μου που πηγάζει από την μη ειδίκευσή μου σ’ αυτό το αντικείμενο
Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί κόβω συνέχεια ρεπό από τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου προκειμένου να βγει το πρόγραμμα της πρωινής λειτουργίας.
Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί παρά τις αντίθετες δηλώσεις περί εκτίμησης στο πρόσωπό μου από τη διοίκηση, έχω εξαναγκαστεί σε 9η εφημερία και 4η αργία σ’ ένα μήνα ενώ η κλινική μου βρίσκεται σε τόσο οριακή υποστελέχωση.
Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ σοβαρά με την επιτροπή λοιμώξεων, η οποία ουσιαστικά δεν λειτουργεί και όταν παραιτήθηκα πριν από ένα μήνα δεν έγινε καμία κίνηση αντικατάστασής μου.
Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορώ να λειτουργήσω το εξωτερικό παθολογικό ιατρείο και ντρέπομαι τους ασθενείς που νοσηλεύω όταν τους λέω ότι δεν γίνεται επανεξέταση.
Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί αγνοήθηκα όταν ζήτησα μια νοσηλεύτρια λοιμώξεων αποκλειστικής απασχόλησης, όπως λέει ο νόμος.
Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί έχω κάνει ό,τι μπορούσα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση με αποκορύφωμα την άρνησή μου να νοσηλεύω ασθενείς που δεν θα μπορώ να φροντίσω όπως πρέπει, και αντιμετωπίστηκα από την διοίκηση με πειθαρχική διαδικασία με την σύμφωνη γνώμη των θεσμικά εκλεγμένων συναδέλφων μου.
Κυρίως όμως εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης αυτής της κατάστασης, κάτι που μου έγινε σαφές μετά από τη συνάντηση με τον διοικητή της ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος) παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σταθερής μετακίνησης γιατρού στην κλινική μας, κανένα σχέδιο κινήτρων, καμία προκήρυξη θέσης ή οποιασδήποτε μόνιμης λύσης, αλλά θα συνεχίσει το καθεστώς των αποσπασματικών μετακινήσεων της τελευταίας στιγμής κάθε μήνα για εφημερίες.
Τέλος εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί έχω φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχικής μου αντοχής. 4 Ιανουαρίου 2023. Τέλος εποχής για μένα, Ελένη Ιωαννίδου».
Ξύπνα Βασίλη! Ξύπνα Βαγγέλη! ή όπως κι αν σε λένε. Ξύπνα επιτέλους. Και σταμάτα να παραπονιέσαι στα καφενεία. Δεν αλλάζει τίποτα έτσι. Σταμάτα, επιτέλους, να τους ψηφίζεις. Γιατί όταν ρωτάμε τους πολιτικούς που κυβέρνησαν για το κατάντημα της χώρας, ξέρεις τι απαντάνε όλοι; Ότι δεν πήραν την εξουσία με πραξικόπημα. Τους ψήφισε ο λαός. Και με τον τρόπο αυτό προσπαθούν, όχι απλά να μοιραστούν την ευθύνη, αλλά να την ρίξουν όλη πάνω μας. Κατάλαβέ το, επιτέλους. Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Εμείς στραβά αρμενίζουμε. Ζούμε σε μια χώρα με πανδημία, όπως όλη η γη, με γιατρούς που δουλεύουν νυχθημερόν κοντά τρία χρόνια τώρα, με νεκρούς γιατρούς και νοσηλευτές, λόγω του επαγγέλματός τους και η κυβέρνηση δίνει 600άρια στα ΜΑΤ.
Πρέπει να καταλάβεις, επιτέλους, ότι το «Χρόνια Πολλά» και το «με Υγεία» που ευχόμαστε, δεν θα έχει αντίκρισμα στη χώρα μας, αν συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος στο υπουργείο Υγείας. Κι όλοι αυτοί που κυβερνάνε σήμερα, όταν τσουγκρίζουν τα γεμάτα σαμπάνια ποτήρια τους, δεν λένε ούτε καν στην υγεία των κορόιδων που μας ψήφισαν. Μην έχεις Αμφι- βολίες πολλές, Αμφιβολίες τρελές. Μας αφήνουν να πεθαίνουμε με τη σιγουριά ότι θ’ ακολουθήσουν νέα κορόιδα να τους ψηφίσουν. Φέτος, το 2023, που είναι γεμάτο εκλογές, πρέπει, επιτέλους, να κοιταχτείς στην καθρέφτη. Μήπως είσαι εσύ το κορόιδο;
Ένοχος, υπεράνω πάσης Αμφιβολίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ