Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Άραχθο ποταμό, στη γέφυρα Tζαρή, στα Τζουμέρκα.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη μια και ο καλοκαιρινός καιρός την ευνόησε! Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων «ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ» σε συνεργασία με τους Συλλόγους Κεντρικιωτών, Kρυονερίου, Ροδαυγής, Απανταχού Ραμιωτών, την Αδελφότητα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σκούπας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Τι είπε ο Αντώνης Κοντός
Μετά την Κατάδυση του Σταυρού στα πεντακάθαρα νερά του Αράχθου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων, παιδίατρος, Αντώνης Κοντός, αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά είπε: «Καλώς ανταμωθήκαμε και φέτος εδώ στην γέφυρα Τζα- ρή, στον αγιασμό τον υδάτων. Στον αγιασμό του Αράχθου για να τον προστατεύει ο Θεός απ’ αυτούς που θέλουν να τον καταστρέψουν κάνοντας και άλλα φράγματα.
Μπορεί μεν η εταιρεία που ήθελε να κάνει το φράγμα να έχει πτωχεύσει, αλλά υπάρχουν και άλλοι κερδοσκόποι που πολύ θα ήθελαν να κάνουν ένα ακόμα φράγμα στον Άραχθο. Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ και θα “Φυλάμε Θερμοπύλες”!
Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και εκτός από τον θρησκευτικό χαρακτήρα, με τον αγιασμό των υδάτων, έχει και κοινωνικό, αφού πολλοί από εμάς βρισκόμαστε μόνο την ημέρα αυτή και ανταλλάσσουμε τις ευχές για το νέο έτος πίνοντας το τσιπουράκι».
Τελειώνοντας ο κ. Κοντός, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων που πάντα θέτει την εκδήλωση αυτή υπό την αιγίδα του. Τον Σύλλογο Απανταχού Ραμιωτών που μας βοήθησε πάρα πολύ! Τα παιδιά της εταιρείας του rafting “ALPINΕ ZONE” που ανέσυραν τον σταυρό από τα παγωμένα νερά του Αράχθου. Την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη ρύθμιση της κυκλοφορίας».

Τα μηνύματα των πολιτικών
Στη συνέχεια ο δήμαρχος του εν λόγω Δήμου Χρήστος Χασιάκος, στο χαιρετισμό του είπε ότι η εκδήλωση αυτή έχει και οικολογικό χαρακτήρα, διότι διαμηνύει προς όλους πως είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάττουμε το πανέμορφο περιβάλλον της περιοχής μας!
«Τα πεντακάθαρα νερά του Αράχθου θα πρέπει πάντα να προστατεύονται» ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος. Αντίθετοι με την κατασκευή των φραγμάτων τάχθηκαν η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.
Για την ανάγκη προστασίας του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος αναφέρθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ντίνος Παπαδημητρίου (ΝΔ), Χρήστος Μέγας (ΠΑΣΟΚ) και ο Γρηγόρης Βλάρας (ΣΥΡΙΖΑ)!
Ο ιερέας πατήρ Αθανάσιος Αθανασίου της ενορίας Ροδαυγής φόρεσε σταυρουδάκια στο πλήρωμα της βάρκας του Rafting που ανέσυραν τον Σταυρό.
Στους όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν τσίπουρο και τσι- πουρομεζέδες. Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο Ηπειρώτικο γλέντι στην ταβέρνα του Στέφανου Σφήκα, στο Κρυονέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ