Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά απέστειλαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς με θέμα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη φετινή παραγωγή των εσπεριδοειδών και κυρίως των μανταρινιών στην Άρτα.


Στην επιστολή αναφέρουν ότι εξαιτίας των πολλών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες πάνω από τις συνήθεις για την εποχή που διανύουμε, δημιουργήθηκαν προβλήματα σήψεων των καρπών ιδιαίτερα της ποικιλίας κλημεντίνης καθώς και καρπόπτωσης, ενώ επίσης παρατηρήθηκε πρόωρη αποκόλληση του φλοιού των καρπών.
Εκτιμάται ότι από τη συνολική παραγωγή 30.000 τόνων μανταρινιών θα υπάρχει απώλεια 13 έως 15.000 τόνων, τα οποία θα μείνουν ασυγκόμιστα ως μη εμπορεύσιμα. Οι κ. Καχριμάνης και Ψαθάς ζητούν από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το εισόδημα των εσπεριδοκαλλιεργητών της περιοχής της Άρτας, δεδομένου ότι οι παραπάνω ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ